USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Я звернусь до правоохоронних органів, аби припинити свавілля Держгеокадастру у Ржищеві, – Рубльов*

19 Липня 2019 12:45
У селі Ржищів, Горохівського району багато років тому був потужний колгосп, на якому працювали майже усі жителі . Після розпаду Радянського Союзу ці землі повинні були перейти у власність селян, проте цього не сталося. У 2013 році ділянку площею майже 40 гектарів віддали у державну власність. Та не врахували – що окремі її частини належать селянам.

«Ми хотіли приватизувати земельну ділянку. Вийшло так, що не могли одержати кадастровий номер на дану земельну ділянку. І вже потім з’ясували, що то не лише ми, а двадцять чотири чоловіки, і земля на площі тридцять п’ять гектарів передана в державну власність. Звичайно, ми спочатку в сільську раду звернулись, до землевпорядника, а потім в район», – розповідає села Ржищів Марія Тимчук.

Мешканці села бідкаються – куди б не звернулися – кругом одні обіцянки. Кажуть – подавали позови й до суду, їхні інтереси представляв адвокат Сергій Шміць. Чоловік розповідає – навіть через рішення суду питання не вдалось вирішити, адже Держгеокадастр не визнає позовних вимог.

«Люди зверталися в різні інстанції, неодноразово були і в управлінні Держгеокадастру Волинської області і в Горохівському районі в районній адміністрації. Безліч разів було проведено різноманітні наради, кущові, виїзні. Обіцяли людям вирішити питання – і воно не вирішується», – констатує адвокат Сергій Шміць.
На думку кандидата у народні депутати України у 20-му виборчому окрузі Вячеслава Рубльова таким чином Держгеокадастр просто розкрадає землі українців.

«Ті люди, які мають документи не можуть отримати землі по своїх документах, а інші люди, які взагалі нічого не мають, заяву приносять і в один день отримують земельний наділ, який потім переходить у власність інших людей. Тому, я буду готувати депутатський запит для того, щоб звернутись до правоохоронних органів і припинити свавілля Держгеокадастру», – каже Вячеслав Рубльов.

Жителі села вірять, що саме завдяки Вячеславу Рубльову питання зрушить з місця. Розповідають: нарешті, через роки очікувань, відчули надію.

«Ми просимо підтримки у Вячеслава Володимировича, як кандидата у народні депутати, як депутата обласної ради, нарешті якимось чином врегулювати ці питання, які потребують свого вирішення вже два роки», – каже Сергій Шміць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus