USD 40.86 41.20
  • USD 40.86 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.55

Ягід залишилося обмаль: скільки коштують на луцьких ринках чорниці

18 Липня 2022 21:15
Відер із чорницями на луцькому ринку «Пасаж» досхочу. Продавці нарікають: через конкуренцію змушені продавати лісові ягоди практично за безцінь.

Пані Анна з Тростянця збирає чорниці разом із донькою. Поки пенсіонерка назбирає пів відра, то дочка починає засипати ягодами вже друге, йдеться в сюжеті «12 каналу».

«Дуже тяжко збирати. Комарі печуть. Напевно, я більше на них не поїду. Казала дочці: уже так замучилася тією чорницею. Ми кілька разів їздили… А продати не можна», – говорить вона.

Ягід на ринку досхочу. І як тільки-но хтось із продавців скидає бодай гривню від ціни, потрібно продавати дешевше й іншим.

«Хочеться сказати 80 гривень за літру, а вже (інші продають) по 75. Якщо інші по 75, то вже не будеш підвищувати ціну», – зазначає пані Анна.

Аби продати чорницю швидше, вона стала біля входу на ринок, однак, за її словами, і це не допомагає.

«Дуже мало купують. Навіть не знаю, куди її подіти. Щоб щось із нею зробити, потрібно багато цукру, а цукор дорогий», – бідкається пенсіонерка.
У другої продавчині чорниця розходиться добре, бо за літру просить на п’ять гривень менше. Однак днем раніше продавала літру чорниці за 90 гривень.

«Учора продала два відра за дві години», – каже дівчина.

Ягоди вона збирає в Луцькому районі. «Прокидаюся о шостій ранку. Їду велосипедом. І збираю до шести вечора. За цей час разом із мамою ми назбируємо три відра чорниць – приблизно 30 літрів», – розповідає.

Читати ще: «Часом стомишся так, що ягоди немилі». Як на Волині збирають чорниці

Рустам збирає чорниці на Ківерцівщині. Говорить, що торік ягоди люди купували охочіше.

«Чорниці вже закінчуються. Може, ще тиждень будуть», – зауважує чоловік.

Ціни на ягоди переважно в усіх продавців однакові – 75 гривень за літру. От тільки, як наголошують, дуже боляче продавати чорниці за таку суму, бо аби назбирати бодай літру ягід, потрібно добряче намучитися.

«Молоді не дуже багато на ринку. Вона по супермаркетах ходить. А як прийде старенька бабця, яка хотіла би купити, але немає за що, то мусиш і дешевше віддати», – розказує пані Надія.

Пані Любов із Колок привезла на ринок два відра чорниць. За її словами, ягід у лісі вистачить не більше ніж на два тижні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus