USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Завдяки створенню КП «Луцькі ринки» виграють підприємці та бюджет міста

30 Січня 2018 12:41
Аби місто, а не посередник, отримувало прибуток від сплачування оренди підприємцями ринків, а також для вирішення проблеми їх незадовільного зовнішнього вигляду, заплановано створити комунальне підприємство «Луцькі ринки».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування, соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 30 січня.

Як розповів Борис Смаль, ринки, які знаходяться на землях комунальної власності, працюють за рахунок посередників, тож бюджет міста не доотримує коштів. І оскільки у 2017 році Волинській облспоживспілці не була подовжена оренда частини ринку «Центральний», виникла ідея налагодити співпрацю з підприємцями ринків та створити комунальне підприємство.

«У випадку створення комунального підприємства виграє не тільки бюджет міста, а й вигідніші умови будуть створені для підприємців, які працюють на ринках. Наприклад, підприємцям Старого ринку буде зменшена оренда й забезпечені відповідні умови для підвищення їхнього заробітку», – сказав обранець громади.

Борис Смаль зауважив, що тривалий час «лакмусовим папірцем» під час суперечок щодо майбутнього Центрального ринку була комісія за участю його підприємців.

«Під час роботи комісії про себе заявили 320 підприємців, 130 – ні. Тобто ми можемо говорити про те, що більшість підприємців готові до співпраці з міською радою. Чи підпишуть вони договори, ми поки не знаємо. Вони зможуть підписати ці договори, коли ми запропонуємо їм конкретну концепцію. Окрім того, підприємцям було запропоновано подавати свої рішення, проекти. Ми зараз можемо хвилюватися про відсутність співпраці з боку підприємців ринку набагато менше, ніж півроку тому», – акцентував Борис Смаль.

Депутат Ігор Поліщук додав, що питання створення «Луцьких ринків», зокрема після підвищення цін облспоживспілкою на оренду, дуже актуальне.

«Йдеться не тільки про наповнення міського бюджету, а й про забезпечення нормальних умов для роботи підприємців», – відзначив Ігор Поліщук.

Він повідомив, що Луцьке міське управління земельних ресурсів уже отримало завдання визначити межі земельної ділянки Центрального ринку. Також, розпорядженням виконувача повноважень мера міста Григорія Пустовіта, буде створено робочу групу, яка розробить концепцію щодо майбутньої діяльності Старого ринку.

«Створення комунального підприємства «Луцькі ринки» стане одним із досягнень нашої каденції», – наголосив Ігор Поліщук.

Депутат Олександр Кравченко як приклад вдалого рішення створення комунального підприємства замість стихійного ринку назвав ринок «Південний» у Львові.

«Раніше там був такий же шанхай, як у нас. Зараз - помітно прогрес, все цивілізовано: ринок критий, є стелажі», – сказав обранець громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Рома Показати IP 30 Січня 2018 13:16
Нехай знесуть старий ринок - тоді може і буде толк з КП
Лучанин Показати IP 30 Січня 2018 13:42
То як весняне загострення. Кожного разу одне і те ж ! Що з авторинком, що із центральним. А то тільки під вибори хіба-що покосять - і в переносному, і в прямому розумінні. Язиком плести - не мішок нести. Та робіть шось кінці-кінців ! Давним - давно варто то зробити і забути. Спочатку заслухайте звіт Кандиби. Оцініть роботу і прийміть рішення. У ЗМІ презентуйте Концепцію ринку.Запропонуйте альтернативу підприємцям. Заручіться підтримкою громади. Розпишіть календарний графік. Призначте відповідальних. І до роботи !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus