USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як планує вирішити проблему Центрального ринку кандидат на посаду КП «Луцькі ринки»

15 Березня 2018 17:09
Повернення ділянок, що використовуються не за призначенням, місту та боротьба зі стихійною торгівлею: рекомендації щодо впорядкування низки ринків, що діють у місті, висунув кандидат на посаду керівника підприємства, що у перспективі об’єднуватиме ринки міста.

Засідання комісії з організації та проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад відбулося 15 березня у Луцькій міськраді.

Розглянули кандидата на посаду директора КП «Луцькі ринки».

Взяти участь у конкурсі зголосився лише один кандидат – Ігор Корольчук. Він народився у 1972 році, у 2006 році закінчив ЛДТУ за спеціальністю «фінанси», у 2008 році – Івано-Франківський інститут післядипломної освіти. Має стаж роботи на керівних посадах 5 років, загальний стаж роботи 22 роки, у тому числі понад 10 років в економічній сфері. Документи кандидата відповідають встановленим вимогам.

Ігор Корольчук презентував паспорт програми розвитку КП «Луцькі ринки» на 2018-2020 роки. Новостворене підприємство покликане задовольнити потреби містян у товарах та послугах, отримувати прибуток, досягати соціальних та економічних результатів. Загальний фонд фінансування програми становить, з його слів, 22,9 мільйона гривень. З них 1 мільйон – кошти міського бюджету, власні кошти підприємства – 12,7 мільйона, інші джерела доходів планують отримати від інвесторів. У результаті виконання програми очікують впорядкувати ринки у місті, ліквідувати стихійну торгівлю, контролювати дотримання санітарно-гігієнічних норм, захистити підприємців, які працюють на ринках, зменшити фінансове навантаження на орендарів.

З його слів, нині у місті працюють 17 ринків на ділянках міської комунальної власності. Здебільшого діють договори оренди земельних ділянок з приватними особами та підприємствами, які здають ділянки в суборенду, тому значну частину доходу недоотримує міський бюджет. До низки ринків є зауваження через стихійну торгівлю та інші порушення.

Наприклад, на думку кандидата, в незадовільному стані перебуває територія ринку на вулиці Конякіна, 14. Торгові місця не облаштовані, відбувається стихійна торгівля з землі, благоустрій не проведений, тож функціонування ринку в такому вигляді недоцільне. Орендарю він хоче рекомендувати розробити проектну документацію на реконструкцію ринку, а у випадку невиконання цього міськраді радить розірвати договір оренди.

Ділянку Центрального ринку на вулиці Глушець, й орендує Волинська облспоживспілка. Реконструкція ринку здійснювалася самочинно, з порушенням будівельних норм, металеві конструкції встановлювали з порушенням процедури. Підприємці наразі вносять плату на рахунок облспоживспілки як добровільні внески, а ділянка призначена для роботи ринку забудована павільйонами, використовується не за цільовим призначенням. Кандидат рекомендує міськраді передати ділянку КП «Луцькі ринки» в постійне користування. З його слів, територію в історичній частині міста потрібно впорядкувати.

Наступна ділянка на вулиці Глушець, 1 перебуває в оренді підприємця Пахолка і використовується не за цільовим призначенням (ділянка призначена для обслуговування автопарковки). Не рекомендує кандидат поновлювати договір оренди ділянки на вулиці Глушець, 1 з ПП «Скорпіон-сервіс» через недостатню кількість місць для парковки транспорту. Він просить вжити заходи для повернення ділянки у комунальну власність і передати КП «Луцькі ринки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
вовк Показати IP 15 Березня 2018 17:20
схожий на волоцюгу. А шо меле шо меле . НЕ похмелившись
007 Показати IP 15 Березня 2018 17:21
Ігор молодець
valdis peish Показати IP 15 Березня 2018 17:52
розсмішив обьєднатєль-дивись пілюлєй не відхвати від народу
111 Показати IP 16 Березня 2018 01:27
БОМЖ ТАЙ ГОДІ, ЩЕЙ ЛЮДЕЙ З РИНКУ ТАКИХ ХОЧЕ ЗРОБИТИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus