USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як брали в полон російських спецпризначенців. ОНОВЛЕНО

19 Травня 2015 12:56
Стало відомо, що російських ГРУшників затримали бійці 92-ї бригади. "Айдарівці" приєдналися до пошукової групи вже після полону російських військовослужбовців і до цього моменту участі в операції не приймали.

Про це повідомив народний депутат Борис Філатов, а також надав сайту "Обозреватель" відео, де бійці розповідають про деталі затримання з місця, де відбувалася подія.

Згодом СБУ оприлюднила пояснення затриманих російських військовослужбовців та опублікувала відео допиту полонених російських військових (у новині нижче).

Нагадаємо, біля міста Щастя на Луганщині, на підконтрольній Україні території 16 травня під час бою були затримані двоє росіян: капітан Євген Єрофєєв і сержант Олександр Александров. Вони назвалися військовослужбовцями загону спецпризначення ГРУ з частини, яка базується в Тольятті.

ДИВИТИСЬ ВІДЕО ДОПИТУ РОСІЙСЬКИХ СПЕЦПРИЗНАЧЕНЦІВ

«Спеціально для журналістів: викладаю докладно захоплення російської розвідгрупи хлопцями-харків'янами зі славної 92-ї ОМБР. Розкажіть людям, вони повинні знати своїх героїв», - говорить Борис Філатов.



Він також повідомив, що полонені при затриманні опору не чинили, вели себе по формі і відповідно до правил Конвенції про поводження з військовополоненими. Вони представилися військовослужбовцями 3 бригади спецназу ГРУ ГШ РФ, допомагали бійцям бригади в наданні їм медичної допомоги.



«Дізнавшись від полонених, що з ними був ще третій військовослужбовець, який зник, група під командуванням комбрига організувала пошук і переслідування цього третього диверсанта, проте пошуки не увінчалися успіхом, оскільки хлопці потрапили під мінометний обстріл з боку позицій противника», - уточнив Філатов.

В результаті поранений один військовослужбовець розвідроти (позивний Вільха) і двоє бійців батальйону "Айдар".



Лікар батальйону Айдар також розповів про госпіталізованих диверсантів. Раніше повідомлялося, що росіян затримали бійці «Айдару». Військовий лікар «Айдару» уточнив, що бій прийняли бійці 92-ї бригади, проте «айдарівці» теж там знаходилися.



ЧИТАТИ ЩЕ: ВЕРСІЯ ПОЛОНЕНИХ: РОСІЙСЬКІ СПЕЦПРИЗНАЧЕНЦІ «ЗАБЛУКАЛИ В УКРАЇНІ»

Як повідомили в СБУ, на полонених чекає суд. Вони підлягають кримінальній відповідальності і мають відповісти за кримінальним кодексом України – стаття 258 Кримінального кодексу України "терористична діяльність".

Коли росіяни зрозуміли, що спецпризначенці ГРУ потрапили в полон до українських військових, то спробували їх убити. Про це у Брюсселі журналістам заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Наразі, у Генштабі обіцяють, що суд над російськими спецпризначенцями буде відкритим.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧОМУ МИ НЕ ПОКАЗУЄМО РОСІЙСЬКИХ ПОЛОНЕНИХ, - АРЕСТОВИЧ

Служба безпеки України у Facebook опублікувала відео із допитами двох російських військовослужбовців, затриманих на Донбасі 16 травня.

Один із полонених представляється Євгеном Єрофеєвим і каже, що служить в армії Росії на посаді командира групи і має звання капітана. За його словами, його група з 12 осіб прибула з Тольятті в Луганську область на початку квітня і займалася розвідкою.

Я, гражданин России Ерофеев Евгений Владимирович. Проживаю в городе Тольятти. Я являюсь военнослужащим Российской Федера...

Posted by Служба безпеки України on 19 Май 2015 г.


Другий затриманий, Олександр Александров, на відео також заявляє, що він є чинним військовослужбовцем російських Збройних сил, служить в 3-й гвардійській бригаді спецназу, яка базується в Тольятті. Александров заявив, що перебуває на сході України з 26 березня. За його словами, він перетнув кордон у складі батальйону з 220 осіб.

Я, Александров Александр Анатольевич, родился 7 января 1987 года, гражданин Российской Федерации. Проживаю по адресу Кир...

Posted by Служба безпеки України on 19 Май 2015 г.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus