USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Як буккросинг працює у Луцьку

21 Січня 2014 15:43
«Жива» книжкова полиця для буккросингу розпочала свою роботу у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва, що проспекту Волі, 2 у Луцьку.

«Жива» полиця - місце, звідки кожен може безкоштовно взяти собі книгу, залишивши (за бажанням) взамін будь-яку іншу свою і простежити за її долею.

«Ми взяли кілька абсолютно різних книг і випустили їх на волю. Приєднуйтесь до всесвітнього руху буккросинг! Не дайте Вашим книгам припадати пилом на полицях!», - кажуть у бібліотеці.
Нагадаємо, буккросинг - практика залишати книгу в публічному місці, щоб інші люди знайшли її і прочитали.


Як це працює?

Член руху буккросинг (буккросер) реєструється на спеціальному сайті. Це можна зробити на комп’ютері в читальному залі бібліотеки. Потім реєструє книги, які готується відпустити, створюючи таким чином свою «книжкову полицю». При реєстрації кожна книга отримує унікальний код. Буккросер «звільняє» книгу на сайті (тобто робить запис, де, коли звільнена книга), і «звільняє» її реально. Людина, яка знайшла («зловила») таку книгу, увійшовши на сайт і ввівши код книги, потрапляє в журнал книги, робить там запис, про що повідомляється буккросер, який відпустив цю книгу.

Для того, щоб запустити книгу в буккросинг, необхідно наклеїти спеціальну наклейку на обкладинку книги і ще одну наклейку для нотаток на внутрішній розворот обкладинки (там можна написати своє ім'я, контактні дані, думка про цю книгу або просто Ваше «послання Всесвіту»).

Наклейки в необхідній кількості знаходяться у чергового бібліографа сектору реєстрації.

Підключайтеся до міжнародного руху буккросинг! Ідея проста: «Прочитав сам - передай іншому».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Аня Показати IP 21 Січня 2014 19:54
Цікаво! Молодці!!! Підтримую!!!
Джулія Показати IP 21 Січня 2014 21:42
Це далеко не перша поличка буккросінгу в Луцьку. Дивно, чому юнацька бібліотека досі її не мала.
Анна до Джулія Показати IP 23 Серпня 2017 19:47
Не підкажете де ще є полиці буккросінгу в Луцьку?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus