USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Як ЛПЕ «розвело» бюджет на 100 тисяч

23 Вересня 2016 16:36
Луцьке підприємство електротранспорту поставило перед фактом управління капітального будівництва про вже виконаний ремонт і звертається з проханням до міськради дати гроші.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів учора, 22 вересня

Так, в змінах до бюджету пропонується виділити 95 тисяч гривень на реконструкцію зовнішніх огороджуючих конструктивів у виробничих приміщеннях Луцького підприємства електротранспорту. Як повідомив начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан, підставою для цього стало звернення ЛПЕ. Виявляється, що частина робіт, на які просить гроші ЛПЕ – виконані поза проектом.

«Депутати виїжджали бачили, де ми міняли вікна. Коли проводили заміри, то директор сказав, що деякі віконні отвори замурують, а інші вікна замінять. Натомість попросили замінити ще вікна в диспетчерській і на КПП. А потім, коли ми це зробили, сказав, що треба таки міняти вікна, які хотіли замурувати, бо не виходить. І сьогодні там стоять ці вікна», - розповів він.

«Як це? Розвели…» - жартома прокоментували ситуацію депутати. «Ну то ж не вкрали», - каже Леонід Карабан. У тому числі 10 тисяч гривень ЛПЕ просить за роботи, виконані поза проектом.

«Всі бачили - зробили мийку. Там роблять приміщення механіка. На підприємстві попросили підрядників, що треба поставити двері і двоє вікон. Підрядники взяли й поставили і поставили нас перед фактом», - розповідає посадовець.

Він погоджується, не проконтролювали ці роботи. Тож депутат Олександр Кравченко пропонував покарати дирекцію ЛПЕ за «самоуправство»: не виділяти 95 тисяч гривень на роботи поза проектом. Мовляв, хай директор шукає гроші. Але пропозицію колеги не підтримали.

Загалом на ремонт ЛПЕ міськрада витратила більше 2 мільйонів гривень. Крім того, бюджет міста продовжує дотувати підприємство на зарплату. А водії ЛПЕ нарікають на відсутність премій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ЛУЧАНИН Показати IP 24 Вересня 2016 08:22
ЛПЕ потрібно дотувати із заплат керівників - що це за графіки руху коли одночасно стоїть 5 рогатих на Київському майдані,або три одночасно рухається ,Шановні керівники складається думка ,що Ви працюєте на приватних перевізників,а гроші хочете отримувати з бюджету міста(у Вашому відомостві за багато конторських) тому ніхто недумає
Рошен Показати IP 25 Вересня 2016 08:13
повністю підтримую думку про небажання ЛПЕ (його керівництва) заробляти гроші. Якщо у годину ПІК тролейбуси стоять на Київському то це розцінюю як " постцпились місцем приватникам щоб не заважати" пільговики постоять, а ті хто платить заплатить на гривню більше. Але не розумію чому чиновники обурюються за замінені вікна? Чи на їхню думку за тими вікнами працюють не люди і вони можуть померзнути??? Цікаво які вікна в кабінеті і в секретаря (Диспечера) Леоніда Карабана???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus