USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Водії ЛПЕ нарікають на відсутність премій

23 Вересня 2016 12:12
Не нарахування премій за понаднормову роботу, відсутність чітких нормативів зняття преміювання за порушення та поганий технічний стан тролейбусів: водії Луцького підприємства електротранспорту звернулися до депутатів міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 23 вересня.

Як повідомив голова комісії Микола Федік, у зверненні водіїв Луцького підприємства електротранспорту йдеться про те, що за понаднормову роботу водіїв премію на підприємстві не нараховують, немає чітких нормативів зняття премії за порушення, технічний стан деяких тролейбусів не відповідає нормативам експлуатації на лінії.

Керівник підприємства Ігор Грицюк запевнив, що накладення дисциплінарних стягнень на працівників є закономірним явищем. З його слів, реалізують комплекс заходів з метою підвищення трудової дисципліни та зменшення кількості скарг, що надходять на роботу електротранспорту. Суть скарги, з його слів, незрозуміла, тому що премію виплачують за наявності в підприємства фінансових можливостей. Всі понаднормові, мовляв, виплачують згідно з чинним законодавством і колективним договором.

На запитання члена комісії Ігоря Поліщука про підставу звільнення водія Андрія Черчика, який часто критикував керівництво підприємства, директор ЛПЕ зазначив, що він був звільнений за порушення трудової дисципліни, правил експлуатації тролейбуса згідно з трудовим розпорядком. Депутат закликав керівника ЛПЕ припинити гнобити водіїв, які критикують керівництво.

Водій Оксана Владичко розповіла, що на неї наклали дисциплінарне стягнення за зупинку начебто на пішохідному переході. Насправді, з її слів, вона зупинилася на світлофорі та підібрала пенсіонерку, яка за це подякувала. Водночас кондуктори вимагали від пенсіонерки оплати проїзду. Водій визнала, що вчинила порушення, але не розуміє, чому її позбавили за це 100% премії. Вона відпрацювала 238 годин на місяць за норми 168 годин, але не отримала премію. З її слів, водіїв зобов’язували писати заяви на суміщення, а за понаднормові години праці їй не виплатили ані подвійної зарплати, ані премії. Жінка, яка вже третій рік працює на підприємстві, не отримує оздоровчих. Щодо звільнення Андрія Черчика, вона зауважила, що в нього на утриманні перебувають двоє жінок-інвалідів, тож звільнити його не мали права.

Ігор Грицюк відповів, що премії виплачують відповідно до колективного договору, а оздоровчі у договорі не закладені. Він стверджував, що не має особистого упередженого ставлення до водіїв, а з роботи звільняють тих, хто має систематичні порушення трудової дисципліни.

Члени комісії вирішили детальніше вирішити питання згодом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 23 Вересня 2016 13:40
Дивно.Депутат Поліщук Ігор став адвокатом порушників.Є порушення-мусить бути покарання.
Правила _ПДР Показати IP 23 Вересня 2016 13:46
Дуже цікаво, спинитися на світлофорі, це, фактично, спинитися на пішохідному переході. А це є грубе порушення ПДР. А якщо ще й зелений світлофор був, то це ще й створення аварійної ситуації, бо позаду (у сліпій зоні) міг їхати хтось, і при гальмуванні тролей буса, хтось міг і "наздогнати". А це побиті машини і, можливо, люди. Ще якби водії побачили себе зі сторони, як вони поводяться і що роблять, можливо, їхнє ставлення до ситуації змінилося б.
Думати треба до Правила _ПДР Показати IP 23 Вересня 2016 14:44
А ще міг метеорит впасти і сель з'явитися. На світлофорі - це перед переходом. Інше діло якщо зупинилася на зелене світло. Чому на неї не наклали штраф за порушення ПДР, а урізали фактично зарплату? Якщо людина поважає старших людей то це погано? Премії в даному стані підприємства звучать дійсно смішно. Але за понаднормову роботу потрібно платити! А керівник не вважає що за погану роботу підприємства взагалі ніхто не повинен отримувати премій, а він в першу чергу? Він точно на свому місці?
Не зрозуміло Показати IP 23 Вересня 2016 15:15
Яка у депутатів позиція- зменшити збитковість ЛПЕ чи так і залишити це підприємство совком?! В голову нікому не приходило, послухати нормальних працівників? То тепер порушники дисципліни повинні шурувати до депутата Федіка і із Луцьктепла, а ще із жеів. Чому тільки ЛПЕ. Купа комунальних підприємств, на яких не можна заставити людей нормально працювати. Куди не звернись, або нахамлять, або накосячать, або дверима прибють
LARIK70 Показати IP 23 Вересня 2016 16:02
А можна було запросити водіїв які працюють нормально без порушень і премії отримують. То тепер що порушники дисципліни будуть керувати підприємством.Краще хай дотримуються графіків руху та зупинки оголошують. Привикли працювати аби як. І як тільки заставляють виконувати посадові обовязки хучіш поперли до міськради скарги строчити.
мешканка Показати IP 23 Вересня 2016 16:51
Ти ід*от встань в 4 ранку.та цілий день поїздь кермом 12годин.відповідає ш за життя людей тоді побачиш яка це робота.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus