USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як може виглядати проспект Волі у Луцьку після реконструкції

13 Січня 2016 19:00
Як може виглядати проспект Волі у Луцьку після чергової реконструкції – про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук опублікував Луцький міський голова Микола Романюк. Та чи буде це остаточний варіант реконструкції і чи вистачить на це 37 мільйонів гривень, які хочуть знайти у бюджеті міста, – покаже час.

Нагадаємо, що напередодні 2016 року обранці громади міста вже дискутували з приводу доцільності реконструкції проспекту Волі. З’ясувалося, що для того, аби реалізувати цей проект, потрібно 37 мільйонів гривень, адже доведеться переносити комунікації, бордюри, заново мостити тротуари. Така сума для міста – нереальна, стверджували члени бюджетної комісії міськради.

Крім того, вони пропонували визначитися: чи розширювати дорожнє полотно і переносити тротуари і робити все необхідне, чи обмежитися ремонтом дороги тротуарів, без розширення дороги.

Отже, плани і фото майбутнього, яке мер обіцяє лучанам:

Ділянка від вулиці Шопена до вулиці Чехова є частиною проспекту, де здійснюється транспортний зв’язок крупних масивів міста з його центром та між собою. Крім того, по проспекту Волі здійснюється активний автомобільний рух, а також пасажирські перевезення громадським транспортом.

Існуюче покриття проїжджої частини знаходиться в незадовільному стані, є вибоїни, нерівності, тріщини, хвилі та руйнування дорожнього одягу. Поздовжній профіль в багатьох місцях немає мінімальних ухилів, поперечний профіль також спотворений.

Ширина проїжджої частини проспекту коливається від 10,5м до 12,2м, що не задовольняє рівень сучасної автомобілізації.

Довжина запроектованої ділянки становить 970 метрів. Проектом передбачено розширення проїзної частини до 15 метрів. Кількість смуг руху – 4, ширина тротуару – 3-15 м.

Згідно цього проекту також заплановано:

– видалення 215 дерев та висадження дерев зі сформованої кореневої системою (ялина, дуб, каштан, липа), а також живої огорожі (кущів-садженців), посів газонів та квітників. Квітники улаштовуються із гранітних поребриків. Дерева обрамлюються бетонними поребриками, газони від тротуару також бетонними поребриками;

– відведення дощових вод із запроектованої ділянки проспекту передбачається відкритим способом по лотках проїзної частини і закритим – по існуючим і запроектованим колектором дощової каналізації;

– встановлення нових світильників зовнішнього освітлення;

– ремонт світлофорного об’єкта на перехресті з вулицею Шопена, влаштування пристрою примусового зниження швидкості (в районі гімназії №4), встановлення нових дорожніх знаків, нанесення дорожньої розмітки та установлення турнікетного огородження;

– демонтаж існуючої контактної мережі та опор на непарній стороні проспекту та встановлення нових стальних опор контактної мережі;

– заміна ділянки теплової мережі в місці, де вона попадає під проїзну частину на теплогідроізольовані труби в захисній оболонці;

– стоянки для легкових автомобілів з частковим паркуванням на тротуарі;

- влаштування велодоріжок.

Тип покриття проїжджої частини – асфальтобетон, тротуарів – бруківка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
дідо Показати IP 13 Січня 2016 19:18
де полоса для паркування?
АС до дідо Показати IP 13 Січня 2016 21:15
А два будинки знести забули там і полоса паркування булаб
просто водій до дідо Показати IP 13 Січня 2016 21:51
А навіщо? Знаків начіплять і будуть штрафувати.Питання до мера:Яка ШИРИНА проїзджої частини,що там чотири смуги?Що з будинком Волі20?Він як апендицит?
Анонім до дідо Показати IP 13 Січня 2016 22:02
кака була кака і осталась .а так мінус так вагон грошей ...
Думка Показати IP 13 Січня 2016 19:22
Сливеют губы с холода, но губы шепчут в лад: "Через четыре года здесь будет город-сад! "
Олег Показати IP 13 Січня 2016 19:30
А велодоріжок як не було так і не буде.... Як завжди...
Лучанин Показати IP 13 Січня 2016 19:38
Прошу авторів дати відповідь: На кого розрахована ця локшина? Хтось вирішив показати що він освоїв комп'ютерну графіку? Транспорт по полосах буде як їздити? На бік вставати? Якщо легковушку ще можна бде перевернути, то той самий тролейбус не стане вужчим! Якщо не буде представлено реальних малюнків як буде виглядати пр.Волі, то я б дуже просив прокуратуру зайнятися цим проектом, там не тільки погуляти можна буде, а й сплясати!
Володар Всесвіту Показати IP 13 Січня 2016 19:42
Цікаво в який клас ходить школяр який це фотошопив. Якість - жах)
Лучанин Показати IP 13 Січня 2016 19:44
Я теж люблю байки і фотошоп:)
Бог у поміч Показати IP 13 Січня 2016 19:47
Добре діло. Але, якщо Ольховий, який виграє тендер, після фрезування постелить тільки верхній шар дорожнього полотна без розширення вулиці до 15, 5 м - то це вже корупція і кримінал. Позносити кіоски "кривулі", шо порозміщав Кривицькиий і кіоски "шибздики", шо набудував Шиба на теплотрасах і газопроводах. Скасувати практику - робити погрузку товару з "карманів", де зупиняється громадський транспорт. Поліція не бачить? Чекаєте поки грім не вдарить?Владі є нагода задекларувати свою схильність до європейського вибору!
док Показати IP 13 Січня 2016 20:05
Я за! Гарно!
Шурик до док Показати IP 13 Січня 2016 22:05
Схематично гарно але на зображенні немає розширення дороги дві легкові машини в одному напрямку ледве розміщуються! Відповідно ці малюнки тік до дупи прикласти можна необхідно все переробляти!
Піпець Показати IP 13 Січня 2016 21:00
От сміхотня. Я в кілька разів зможу краще пофотошопити а мені скільки бабла буде за те?
морозюк Показати IP 13 Січня 2016 21:22
я так понял главное это деревья попилить...) и бабло...)
Європа Показати IP 13 Січня 2016 21:50
На тротуарі достатньо місця для велосипедної доріжки. У багатьох європейських країнах вона червоного кольору.
!!! Показати IP 14 Січня 2016 08:45
Із колосальних змін я бачу лише масову вирубку дерев, так от кажу на перед. Ніхто з тих що проживають по даному проспекту не дозволить їх вирубувати. Вони реальна захищають будинки, забираючи всі ті гази і пил від машин. Розгрузіть краще проспект машинами, пустіть по Глушець. А по друге коли влітку спека, дерева своїми кронами ствоюють свого роду тунель, яким можна пройтися "не вмираючи від спеки" від Київсього майдану фактично до філармоніі. Чи ви пропонуєте під тими клениками ховатися?! Дурня, достатньо зробити дорожнє полотно і тротуари, і не треба тих шалених коштів, більша частина з яких всеодно як відкат попаде КОМУСЬ в карман .....
Навіщо? Показати IP 14 Січня 2016 09:27
Навіщо рубати дерева? Де місця для парковки? У дворах? Що за дибільний проект? Знов бабуляси відмиють і шукай вітра в полі?
Народний контроль Показати IP 14 Січня 2016 10:35
Пропускна спроможність транспорпортного потоку сьогодні недостатня, висока аварійність, відсутність місць для парковок, велодоріжок, тротуарів, квітників, елементарного благоустрою, незручності створені магазинами на тротуарах, бомбардування птахами голів прохожих з дерев - то аргументи за реконструкцію. Але чітко простежується намагання влади втюхати тільки асфальтування вулиці без комплексного ремонту.Наміри цілком читабельні і зрозумілі! Закинули тему і, шо цікаво, знайшли прогнозованих прихильників - сльозливих любителів засраних лип, кіоскових торгашів, які хочуть, щоб всі пасажири тролейбуса тільки в них отоварювалися, дорожників, яким до одного місця комфорт, естетика, міські проблеми -їм аби лиш гроші освоїти і креслярів, які по собачому заглядають в руку, що простяла кусок ковбаси. Вже краще зробити менше, але так як треба, ніж робити все і як небудь. Є закон і громада!Відповідати ж доведеться!
Ольга Показати IP 14 Січня 2016 19:50
Все гарно,та забули маленький момент : величезна кількість знищених дерев які зараз є. Весь світ бореться за екологію ,насаджують нові й нові дерева,а нам ,я так бачу,не треба : ми булем дихати асфальтом і вихлопними газами. Я пропоную переглянути реконструкцію.
Олена Показати IP 16 Січня 2016 01:59
Може які дерева і віджили своє, але цей проект зробить влітку з проспекту розпечену сковорідку. Навіщо траву міняти на плитку?
Ольга Показати IP 27 Березня 2016 11:34
А як без високих дерев при температурі більше +30, під палючим промінням сонця? Маємо центр, де вдень влітку просто пекло. Чим пояснити зменшення зелених газонів, клумб? У всьому повинна бути міра. А як бути тим, в кого вікна виходять на пр. Волі? Напевно, ініціатори масової вирубки дерев і заміни їх на декоративні карликові деревця живуть у будинках в зелених зонах за межами міста та працюють в офісах з кондиціонерами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus