USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Як на екзамені: директорка Луцької стоматполіклініки понад годину звітувала на комісії міськради

19 Лютого 2024 11:58
Життя старостинських округів і казначейські питання Луцької громали виявилися для депутатки від «Свідомих» Алли Надточій не такими цікавими, як міська стоматологія. Звіт директорки стоматполіклініки затягнувся на понад годину. Чому така прискіплива увага саме до цього закладу?

Дев’ять питань, які обговорювали понад три години. На порядку денному постійної комісії з питань соцзахисту, охорони здоров’я та освіти в Луцькій міській раді звітували старости старостинських округів і керівниця управління Державної казначейської служби України у Луцьку Наталія Медунецька. Проте жваве обговорення розпочалося, коли до слова запросили Любов Яковчук, яка з вересня минулого року очолює міську стоматполіклініку, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Директорка Любов Яковчук повідомила, що попри важкий час для країни, медустанова планує розвиватися далі. На жаль, безплатно пролікувати всіх охочих пільговиків неможливо, потрібно бути мешканцем громади.

«Ми діємо за двома програмами. Це, наприклад, «Здоров’я мешканців Луцької міської територіальної громади». Ми не можемо лікувати пільговиків не з нашої громади. Так виділені на це кошти витратимо за місяць. А що нам робити ще 11 місяців? Якби нам виділяли достатньо коштів, то ми всім пільговикам надавали би безплатно такі послуги», – пояснила директорка міської стоматологічної поліклініки.

Читати ще: Директорка Луцької стоматполіклініки до закінчення війни переказуватиме ЗСУ всі надбавки і премії

Депутатка Алла Надточій до звіту Любові Яковчук мала низку попередньо підготовлених питань: від закупленого пального, терміну придатності антисептиків до кадрових рішень. Атмосфера в колективі стоматполіклініки неабияк турбує депутатку.

«Скільки до вашого приходу було доган виписано в колективі? І скільки з вашим приходом доган у колективі виписано?» – запитала депутатка Алла Надточій.

«Догани виписують у міру надходження проблеми. Чи збільшується кількість доган, чи зменшується, не можу сказати. Їх виписують людям, які порушують внутрішній трудовий розпорядок чи посадову інструкцію. У нас оплата тільки в касі… Але були такі, хто гроші брав. Узагалі потрібно було б відкривати кримінальне провадження», – відповіла директорка стоматполіклініки Любов Яковчук.

Читати ще: Через образи і плітки директорка Луцької стоматполіклініки судиться зі ЗМІ

«За взяті гроші я дала кілька доган і сказала: друга догана – і підеш за статтею. Тільки це стало важелем впливу, що людина перестала брати гроші в кишеню», – поділилася досвідом голова комісії, депутатка, директорка Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська.
Читати ще: Працівники Луцької стоматполіклініки сиділи в ковід без зарплати, а директорка мала 600 тис. премії

Медична комісія міськради, яка мала би розв'язувати проблеми громади, понад годину з’ясовувала стосунки «свідомої» депутатки з очільницею стоматполіклініки.

«Я запитала керівника про все, що хотіла запитати… На комісії я розповіла, чому саме стільки запитань і чому саме така увага», – прокоментувала депутатка Алла Надточій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Василь Показати IP 19 Лютого 2024 17:22
Надточій отримала гроші за те, щоб повернути старого директора - от і розпинається, відпрацьовує
Маннергейм Показати IP 19 Лютого 2024 20:19
Та поліклініка всеодно якесь стратегічне підприємство в Луцку.? І Шановна Алла дайте характеристику тій бездипломній шо 30 років успішно працювала
123 Показати IP 20 Лютого 2024 08:52
Що з приводу роботи стоматполіклініки каже керівництво управління охорони здоровя Луцька ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus