USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Як на Волинь вплине адмінреформа та коли відбудуться вибори

23 Вересня 2019 16:31
Після проведення адміністративної реформи Волинь може поділитися на три надрайони або ж повіти. Щодо місцевих виборів, то вони будуть позачерговими і їх можуть призначити на квітень 2020 року.

Про це розповів народний депутат Ігор Гузь під час пресконференції 23 вересня.

Коли Верховна Рада призначить місцеві вибори

Нардеп розповів, що нині він входить до комітету ВР з питань державного будівництва, регіональної політики, місцевого самоврядування та містобудування, де є заступником.

«Я не приховую, що моя пріоритетна тема роботи в комітеті – це місцеве самоврядування, завершення децентралізації. В цій царині хочу сказати вам, що місцеві вибори по всій державі скоріше за все будуть призначені на квітень 2020 року, тобто вони будуть позачерговими. Я так розумію, що для цього у бюджеті будуть закладені відповідні кошти. Напевно, на наступному тижні фракція «Слуга народу» проголосує за позачергові вибори в Києві на грудень», – розповів депутат.

На його думку, в суспільстві не буде суперечок щодо того, що вибори будуть позачерговими, адже від квітня до жовтня – це невеликий часовий проміжок.
Завершення створення ОТГ

Серед планів є завершення створення ОТГ по Україні. Було чотири роки, щоб громади об’єдналися добровільно. Той, хто не скористався добровільним приєднанням, буде приєднаний адміністративно, тобто рішенням парламенту згідно з перспективними планами.

«Якщо взяти мій округ, то ситуація блискуча. Колеги не вірять, що в нас створено всі 12 громад. Але є село Луковичі, яке як острів в океані. Жителі цієї сільської ради розуміють, що не можуть створити своєї громади, тому вони будуть приєднані до однієї з існуючих ОТГ.

Також є ситуація з Грибовицею, яка ніби висловлювала позицію приєднатися до Іваничів. Грядівська сільська рада має приєднатися до Нововолинська, Згоранська сільська рада – єдина сільська рада, яка не об’єдналася ні з ким у Любомльському районі. Наразі це все», – поінформував Ігор Гузь.

Як поділиться Волинь після адмністративної реформи

Зі слів нардепа, невдовзі відбудеться скасування районів, як таких. На Волині їх 16.

«Я підтримую цю позицію. Очевидно, будуть створені надрайони – це укрупнення, тут страшного нічого немає, первинні документи люди зможуть оформити в себе на місці.

Наразі вирішується, чи в області буде три надрайони, чи чотири. Я вважаю, що з четвертим надрайоном є проблема, тому що такі населені пункти, як Маневичі, Любешів, Камінь-Каширський не мають адміністративного центру і по кількості населення, і по інфраструктурі. Ми підписали, що має бути четвертий надрайон, але я думаю, що все-таки буде три», – підсумував Ігор Гузь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus