USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як на Волині працюватимуть навчальні заклади, які розташовані у 50-кілометровій зоні від кордону з Білоруссю

29 Червня 2022 20:43
Начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко сьогодні оглянув навчальні заклади Луцька, які мають можливість з 1 вересня розпочати навчальний процес в офлайн-режимі.

Нагадаємо, Постановою Кабміну від 24 червня 2022 року № 711 навчальний процес в Україні в умовах воєнного стану цього року розпочнеться 1 вересня. Тому в області працюють над тим, аби розпочати навчання офлайн, де це дозволяє безпекова ситуація, інформує пресслужба ОДА.

«Наприклад, навчальні заклади, що розташовані у 50-ти кілометровій зоні від українсько-білоруського кордону, – не працюватимуть в очному режимі. Також однією з обов’язкових умов навчання офлайн є наявність укриття в приміщенні або ж поблизу нього. Окрім того, такі споруди мають відповідати нормам інклюзії», – зазначив Юрій Погуляйко.

Тож сьогодні голова ОВА оглянув кілька навчальних закладів Луцька, які мають можливість розпочати новий навчальний рік в традиційному форматі. Він перевірив укриття та їхнє облаштування відповідно до вимог, аби у випадку повітряної тривоги можна було там перебувати.
«Всередині та зовні будівель є індикатори руху та таблички, які вказують на місце укриття. Сховища забезпечені каналізацією, вентиляцією, аптечками, запасами води та необхідними меблями», – підсумував після відвідання освітніх закладів начальник ОВА.

Слід зазначити, щоб розпочати навчання офлайн у кожному навчальному закладі:

– має бути якісна система оповіщення, особливо для дітей з порушенням зору та слуху(це сирени, інформаційні табло та інші способи оповіщення);

– повинні бути позначені шляхи евакуації (це покажчики руху до укриття);

– мають бути укриття або у безпосередній близькості до нього та розраховані на всіх учасників навчального процесу. Якщо неможливо забезпечити укриття для усіх – навчання може проводитися в декілька змін;

– мають бути створені запаси води, медикаментів, необхідного обладнання та інших матеріалів;

– на початку навчального року для персоналу та учнів будуть проведені тренування щодо порядку дій у разі сповіщення сигналу повітряної тривоги.

Після проведення всіх робіт з підготовки до навчального року спеціально створені комісії з представниками ДСНС будуть проводити перевірки та оформляти паспорти безпеки на кожен заклад освіти.
Навчання у вищих та професійно-технічних закладах освіти МОН України рекомендує розпочати також з 1 вересня. Навчальний процес повинен бути максимально наближений до традиційного формату навчання, але з урахуванням обмежень воєнного часу та безумовного забезпечення безпеки учасників освітнього процесу.

«Хочу усіх запевнити, що безпека дітей – наше найголовніше завдання. Тому спільно із центральною владою та місцевими органами місцевого самоврядування робимо усе, щоб це завдання виконати», – зазначив Юрій Погуляйко.

До слова, станом на 29 червня 2022 року з дотриманням безпекових умов в області відновлено роботу у 15 закладах дошкільної освіти, де перебуває 1070 дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus