USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Як не нашкодити і водночас розповісти про важливе: у ВНУ навчають військових журналістів

5 Березня 2024 23:55
Студенти-журналісти ВНУ імені Лесі Українки опановують свій майбутній фах і пізнають усі його тонкощі. Університет, зі свого боку, сприяє розвитку майбутніх спеціалістів і забезпечує можливість їхнього спілкування з журналістами-практиками.

Однією з вибіркових дисциплін є «Журналістика зони проведення військових дій», автор якої – головний редактор «Волинської газети» Володимир Данилюк. Володимир Олександрович певний період працював зі студентами, але нині не може поєднувати викладацьку діяльність зі службою в ЗСУ. У цьому навчальному році дисципліну зі студентами вивчає начальниця служби зв’язків з громадськістю 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, майор Збройних сил України Надія Замрига, інформує пресслужба вишу.

Під час занять студенти говорять про армію, захисників, про те, як варто висвітлювати інформацію в медіа, як не нашкодити і водночас розповісти про важливе, як коректно ставити запитання військовослужбовцям і про інші особливості роботи військового журналіста.

Читати ще: Для студентів із порушеннями зору у ВНУ встановили спеціальні таблички

На одне із занять до студентів завітав ректор Університету Анатолій Цьось, проректор з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна, декан факультету філології та журналістики Лілія Лавринович. Здобувачі освіти разом із викладачем вивчали структуру Збройних сил України і роботу Територіальних центрів комплектування.
Ректор подякував Надії Миколаївні за роботу та бажання поділитися своїм досвідом зі здобувачами освіти Лесиного університету. «Дякую, що ви знайшли час для спілкування та роботи з нашими студентами. Це надзвичайно потрібно для якісної освіти», – підкреслив Анатолій Цьось.

Читати ще: Дрони, роботи, екскурсії та смаколики: у ВНУ відбувся Open Day 2024

Надія Замрига також подякувала Університету за можливість працювати з молоддю та долучитися до підготовки кваліфікованих фахівців.
Одна зі студенток Анастасія Яцюк розповіла, що обрала цю дисципліну, бо хоче більше дізнатися саме про цей напрям у журналістиці. «Якщо я навіть не оберу це спрямування в майбутньому, для мене важливо знати як правильно подавати інформацію, пов’язану з війною, тому що ця тема зараз стосується всіх сфер. Також хочу вивчати це докладніше, щоб допомагати і головне – не нашкодити нашим захисникам і державі. Стосовно дисципліни, то реальність перевершила мої очікування. Нам дуже пощастило з викладачкою. Вона, спираючись на власний досвід, цікаво і просто розповідає про дуже важливі речі, які ми не знайдемо в інтернеті. Я впевнена, що інформація з цих занять мені точно буде потрібна у майбутньому», – поділилася студентка.

Читати ще: Дуальна освіта: студентка ВНУ поєднуватиме навчання з роботою
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus