USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як не помилитися з вибором житла. ТОП-5 критеріїв відповідальної покупки*

10 Грудня 2018 09:57
Купівля житла – дуже відповідальний крок. Це і значні матеріальні витрати, і плани на майбутнє, і ваш настрій та спокій, ваш добробут. Тому не зайвими будуть поради як правильно обрати якісне житло, щоб насолоджуватися життям у ньому.

Якщо ви вагаєтеся обрати житло в новобудові чи на вторинному ринку, то варто нагати, що первинне житло має низку переваг. По-перше, вартість квадратного метра на стадії будівництва нижча, аніж у вже зданому будинку. По-друге, в новобудовах все нове: електрична проводка, сантехніка, а в старіших будинках ви ще будете додатково витрачати кошти на заміну комунікацій після заселення. По-третє, сучасне житло будується вже за новими стандартами, у тому числі й енергозбереження, тому не потрібно буде додатково витрачатись на утеплення, ремонт під’їздів, встановлення броньованих дверей у під’їзд.

Але навіть беззаперечні переваги новобудов – це ще не гарантія того, що ви придбаєте якісну квартиру. На що насамперед треба звернути увагу під час вибору житла?

Перше. Репутація забудовника

Не пошкодуйте часу і з’ясуйте, яка компанія зводить будинок. Це дуже важливо. Адже аферистів на цьому ринку сила-силенна. Нечесні компанії збирають гроші з людей, а потім керівництво емігрує за океан, часто люди змушені заселятися в будинки, де не підключені ліфти, газопостачання чи водопостачання. Погодьтеся, не хотілося б придбати квартиру в довгобуді, або ж жити без опалення, бо на вас нажилися аферисти.

У чесного забудовника має бути незаплямована репутація, краще, аби це була досвідчена компанія. Крім того, зверніть увагу на наявність необхідних документів: дозвіл на будівництво, рішення про відведення земельної ділянки, право на землю (або оренда), затверджений проект будівництва, його експертиза.
Друге. Загальна вартість

Це не тільки ціна за квадратний метр. Це і всі супутні витрати: умови кредитування (якщо зважилися на іпотеку), нотаріальні витрати і, як би це не звучало дивно, а й майбутній ремонт. Останнє варто пояснити детальніше: чи будете ви витрачати потім кошти на заміну вікон та вхідних дверей, встановлення лічильників, чи є штукатурка стін та стяжка підлоги, чи встановлені розетки (і які саме).

Здавалось би дрібниці, однак, коли ви почнете облаштовувати своє помешкання, ви одразу ж відчуєте ці витрати. Так, доведеться трохи поміркувати і порахувати нюанси. Але коли ви побачите загальну картину, порівняєте варіанти – ваші зусилля не здадуться марними, ви одразу ж побачите всі плюси чи мінуси помешкань, які розглядаєте.

Третє. Особливості квартири

Варто звертати увагу на планування квартири, розміри кімнат, їх розташування, чи можна змінити планування і чи можна замовити індивідуальне ще на стадії будівництва. Враховуйте розміщення квартири відносно сторін світу: хочете сонячну спальню чи вітальню, а може, ви хочете щоб вікна кухні виходили на схід і ви щоранку, п’ючи каву, спостерігали за тим, як народжується новий день.

Звичайно, зважайте на поверх, на якому розташована квартира, наявність ліфтів і їх характеристики (розмір, безшумність) - вам же їздити в майбутньому цим ліфтом.
Обов’язково дізнайтеся, який матеріал використовується на будівництві. Не забувайте про безпечність та екологічність матеріалів, їх властивості зберігати тепло.

Будьте уважні: наприклад, силікатна цегла, з якої часто зводять будинки, аби їх здешевити, сильно вбирає вологу, вона не здатна утримувати постійну температуру.

Четверте. Енергоефективність – економія в майбутньому

Під час вибору житла варто детальніше вивчити питання енергозбереження. Адже це напряму впливатиме на ваші майбутні витрати. Тому з’ясуйте, чи утеплені фасади (в утеплених будинках потрібно менше використовувати газу для опалення, а відповідно – і менше платити за комуналку). Пам’ятайте про тепловтрати через віконні рами, обирайте енергоефективні вікна стандартного розміру, інакше потім доведеться їх замінити.
Зауважте, у приміщеннях з панорамними вікнами буде набагато холодніше, або ж доведеться встановлювати додаткові батареї там, щоб прогріти кімнати. Не полінуйтеся запитати про сертифікати якості на ті ж вікна та наявність гарантії, обслуговування.

Ретельно поставтеся й до вибору котла, який буде забезпечувати у вашій майбутній квартирі опалення, поцікавтеся енергозатратами. Якісний енергоефективний котел – запорука економії сімейного бюджету на комунальних платежах!

П’яте. Розташування будинку

Так-так. Обираючи житло, потрібно ознайомитися й з прилеглою територією. Якщо до найближчого магазину за хлібом доведеться їхати півгодини на авто - це ж не зовсім зручно, правда? Чи є поруч школи та садочки для ваших діток, яка транспотна розв’язка, це центр міста з його гамором, заміська територія чи середмістя? Чи є зелена зона (не хочеться дихати вихлопними газами, чи не так)? Зручно добиратися з роботи? Це ціла низка питань, які виникнуть одразу ж після новосілля, якщо їх не врахуєте під час вибору житла.Тому цим нюансом теж не треба нехтувати, щоб згодом економити свій час та кошти.
Для лучан, які купують квартири, ще одним болючим питанням є паркомісця. Чи достатньо місць для паркування машин варто з’ясувати ще під час вибору квартири, щоб потім бутти спокійним за своє авто.

ЖК «Caramel Residence» – свідомий вибір

Зважаючи на зазначені вище критерії, серед міських новобудов, вирізняється комплекс, який зводить Будівельна компанія ЛДБК на розі вулиць Конякіна та Гордіюк в Луцьку. Компанія, маючи 20-річний досвід роботи вже не раз підтвердила свою надійність та добросовісність.
На усіх етапах будівництво проходить кваліфікований технагляд та перевірки, а всі будинки за період роботи компанії були здані в обіцяні строки.
Квартири у ЖК «Caramel Residence» вже укомплектовані якісними броньованими дверима Milano, укладені труби зі зшитого поліпропілену, мідна електропроводка, встановлені вимикачі та розетки польского виробництва, стіни поштукатурені, а на підлозі укладена стяжка. Високі стелі дозволяють втілити найсміливіші ідеї дизайну.

Зручні великі під’їзди, оснащені домофонами та камерами спостереження. У комплексі втановлені безшумні ліфти білоруського виробництва. У кожному під’їзді передбачено місце для консьєржа та кімната для зберігання дитячих візочків, санчат, велосипедів.

Усі будинки комплексу збудовані з високоякісної керамічної червоної цегли, що є найбільш екологічно чистим та надійним матеріалом. Фасади утеплені за технологією Baumit, в квартирах встановлені енергоефективні вікна Rehau 5-ти камерної профільної системи з 2-х камерним склопакетом. Всі вони сертифіковані і мають гарантійні талони.

Встановлені котли Vaillant – це окрема історія. Виготовлений в Європі, він має високий КПД, чудово працює при мінімальному тиску газу і не вимогливий до якості води. Тому ви зможете економити та не будете мерзнути, встановивши оптимальну температуру.

А кращого місця розташування цих красивих і оригінальних будинків годі й уявити. Спальний мікрорайон, у якому компактно розташовані магазини, школа, садочок. Зручна транспортна розв’язка, завдяки якій можна швидко доїхати у будь-який куточок міста. Достатня кількість паркомісць, відповідно до будівельних норм і навіть більше.
На території буде розташований Smart-центр з приміщеннями для перукарень, магазинів, спортзалу, кав’ярень. Окремо варто згадати про те, що біля комплексу – великий облагороджений парк, де приємно відпочивати, гуляти і насолоджуватися спокоєм. Така собі заміська резиденція безпосередньо в місті.

Тому, для тих, хто свідомо і зважено обирає квартиру, ЖК «Caramel Residence» - ідеальне рішення.

Контакти відділу продажу: м. Луцьк, вул. Ветеранів, 22, телефон (066) 089 74 18, (095) 888 94 00, (068) 888 94 00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин2 Показати IP 10 Грудня 2018 13:49
З паркомісцем в ЖК «Caramel Residence» порядок? Одне на 4 квартири? ;)
лучанин Показати IP 10 Грудня 2018 18:30
так само як в ЖК Затишний (15 -20 паркомісць), а квартир 174.
Архітектор Показати IP 11 Грудня 2018 02:33
А планування благоустрою називається *з точністю навпаки*. Там де можна було зробити великий паркінг поміж середніми будинками, зробили зелену зону. А двори куди виходять підїзди будуть запарковані машинами, і там діти гратимуться. Де ви таке в ДБН бачили? По сучасних нормах все якраз навпаки.
ЛДБК Показати IP 11 Грудня 2018 12:38
З паркомісцями якраз все в порядку, і вони свідомо винесені із дворів по - за межі ЖК, щоб у дворі можна було зробити і зелені зони, і майданчики, і фітнес зону із тренажерами. На сайті є фото генплану із розташуванням паркомісць. Якщо щось незрозуміло, то у відділі продажу можна отримати з приводу цього питання інформацію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus