USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як оцінюють в ОДА «депутатське лобі» волинських шахт

19 Грудня 2014 18:40
Складна ситуація в Нововолинську, де місто перебуває на межі соціального вибуху, на вустах у багатьох. Але результат поки невтішний: за будівництво шахи № 10 держава боргує 36 мільйонів гривень, а діючі шахти погрожують закрити.

Власне, нововолинські шахтарі у зверненні до голови Волинської ОДА рішуче переконують, що готові відстроювати свої інтереси. Вони вимагають передбачити у Державному бюджеті 2015 року кошти на добудову 10-ї шахти, залишити фінансування ДП «Волиньвугілля» на рівні 2014 року, відтермінувати закриття 1-ої та 9-ої копалень до часу введення в експлуатації 10-ї «Нововолинської» шахти.

Натомість Волинь, кажуть, в уряді не надто чують. Так принаймні каже народний депутат Ігор Гузь. Нагадаємо, він повідомив, що місто гірників – у надзвичайно скрутному становищі. І урядовці відхилили пропозицію провести виїзне засідання.

Натомість голова облдержадміністрації Володимир Гунчик переконує, що 24-25 грудня під час робочої поїздки до Києва спробує достукатися до міністрів уряду. А ось депутатські потуги підняти питання називає «слабкими».

«Давайте ми задамо питання: я знаю що робити, а що роблять народні депутати? Вони що – інформбюро, прес центр? 24-25-го грудня об’їжджатиму всі міністерства. Моя позиція така: до запуску 10-ї шахти всі волинські шахти мають працювати. Ви знаєте, чому зараз обмеження по електроенергії? В нас немає вугілля, а ми хочемо зупинити шахти, і піти в сепаратистів купувати вугілля. Позиція наших депутатів поки що слабка. Я думаю, що вони, відверто кажучи, ще не ввійшли в курс справи. Наші депутати вже повинні були на трибуні стукати туфлем і казати: «Хлопці що ви робите?». Львів’яни більш агресивну позицію в цьому плані займають. Позиція ОДА в цьому питанні чітка. Але якщо вона буде підтримана колективом, депутатами, місцевою владою - до нас хтось дослухається. А так: констатація факту, і 5 тисяч людей залишаться без роботи. А в Нововолинську буде соціальний вибух», - каже очільник облдержадміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль_ Показати IP 19 Грудня 2014 18:57
Чого мовчить Гарбузюк? Регреси собі вже усі у Київі оформив? Чого мовчить директор з економіки Буткевич-може думає скільки сотень тисяч гривень собі у вигляді премій вкрасти, а може вона вона підраховує на скільки тисяч витрачає держава на безин що б її возити кожного дня? Га?
Штефан, Луцьк Показати IP 19 Грудня 2014 19:05
Вибух вже розпочався. Під міською прокураторою через бездіяльність міського прокурора О.Шпоти. Котрий "кришує" місцеву владу і мафіозі. Це ніким не контрольвана стихія. Чи нардеп І.Гузь в курсі? (Дивіться нововолинський міський сайт "Буг")
Яків до Штефан, Луцьк Показати IP 19 Грудня 2014 20:23
Буг - це сайт Гузя, ні в якому разі не читайте
денис Показати IP 19 Грудня 2014 19:21
У Нововолинську саме на шахтах найбільша коррупція! Прокурор знає?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus