USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як повернути викрадені гроші з банківської картки

21 Червня 2016 08:32
Через мережу банкоматів збанкрутілих фінустанов нерідко в Україні викрадають кошти.

Недобросовісні працівники надають хакерам необхідну інформацію для доступу до рахунків клієнтів або для зчитування даних при контакті картки із банкоматом, – повідомляє портал "Знай".

"У банках, які занепадають, вже слабкий контроль безпеки, і хакери запускають віруси у тисячі банкоматів тієї чи іншої мережі банків. Ці віруси запам'ятовують дані власників карток і автоматично спустошують їхні рахунки", – зазначив юрист Ростислав Кравець.

Він розповів про 4 кроки, які допоможуть врятувати викрадені із картки гроші.

1. ВСТАНОВІТЬ СМС-БАНКІНГ

Кілька великих банків пропонують цю послугу безкоштовно. Решта беруть за неї від 20 до 50 гривень у рік. Проте навіть якщо у вашому банку ця послуга платна, не шкодуйте на неї грошей.

"Завдяки СМС-банкінгу ви будете отримувати інформацію про рух ваших коштів: невдалу операцію зняття чи вдалу. Якщо прийшло повідомлення, що з вашого рахунку зняли кошти, а ви їх особисто не чіпали, то варто одразу заблокувати картку", – пояснив юрист.

2. ТЕЛЕФОНУЙТЕ НА "ГАРЯЧУ ЛІНІЮ" БАНКУ ПРИ ПІДОЗРІЛИХ ОПЕРАЦІЯХ

Після того, як прийшла СМС про невдалу операцію зі зняття коштів, а ви її не робили, телефонуйте на "гарячу лінію" банку. Після повідомлення просіть оператора кол-центру заблокувати картку.

"Є безліч хакерських схем, за допомогою яких зловмисники можуть спустошити вашу картку. Це можуть зробити, знаючи дані вашого рахунку або ж отримавши доступ до бази даних банку", – розповів Ростислав Кравець.

3. ЙДІТЬ У БАНК ПИСАТИ ЗАЯВУ

Після того повідомлення на "гарячу лінію" про зникнення із вашого рахунку коштів йдіть у банк. Напишіть заяву про зникнення коштів.

"На ній поставте число й попросіть, аби працівник банку поставив печатку. Це означатиме те, що банк повідомлений про ваш випадок і прийняв ваше звернення до уваги. За всі подальші проблеми із вашим рахунком точно відповідатиме фінустанова", – зазначив юрист.

4. ЗВЕРНІТЬСЯ У ПОЛІЦІЮ

Після зникнення коштів із картки варто піти в поліцію й написати там заяву про те, що з вашого рахунку викрали певну суму. Потрібно зазначити, що своїх даних ви не розголошували.

"У банку радитимуть написати заяву в їхню службу безпеки. Можуть казати, що до поліції звертатися не обов'язково. Однак не слухайте їх. Після таких дій фінустанова не може вам відмовити у відшкодуванні втрачених коштів", – запевнив юрист.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тостер Показати IP 1 Січня 2020 19:27
Кілька великих банків пропонують цю послугу безкоштовно. Решта беруть за неї від 20 до 50 гривень у рік. Проте навіть якщо у вашому банку ця послуга платна, не шкодуйте на неї грошей. "Завдяки СМС-банкінгу ви будете отримувати інформацію про рух ваших коштів: невдалу операцію зняття чи вдалу. Якщо прийшло повідомлення, що з вашого рахунку зняли кошти, а ви їх особисто не чіпали, то варто одразу заблокувати картку" як тут https://groshi-v-borg.com.ua/shho-robiti-koli-znikli-groshi-z-bankivskoї-kartki/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus