USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як працюватиме поліція у селах і містах Волині

3 Серпня 2016 21:34
Патрульні отримали нові автівки, форму та необхідне забезпечення. По-суті, групи швидкого реагування стали аналогами патрульної поліції, яка працює у великих містах, але для районів області.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, відсьогодні 38 груп реагування патрульної поліції цілодобово нестимуть службу в населених пунктах області. Загальна кількість поліцейських у групах реагування становить півтисячі осіб.

Волинська область – п'ята, після Київської, Львівської, Харківської і Хмельницької, де реалізується стратегія створення нової поліцейської системи сервісу і безпеки в сільській місцевості і невеликих міст і селищ.

Усю територію Волині поділили на зони, які будуть обслуговувати групи реагування. Таким чином, зі слів стражів порядку, є можливість цілодобового забезпечення охорони громадської безпеки як на території міст і сіл області.

Хто?

На службу заступило 508 поліцейських. Зі слів заступника Голови Національної поліції України Олександра Фацевича, це правоохоронці, які пройшли переатестацію. Відповідно, навіть якщо хтось з патрульних буде на лікарняному, у відпустці тощо, то людський ресурс проблемою не буде – в штаті достатньо співробітників, аби замінити їх. Заробітна плата становить 6700 гривень, проте згодом її обіцяють підвищити.

«Коли правоохоронець заробляє недостатньо, аби прогодувати сім’ю, в багатьох з них закрадається думка про нечесний заробіток», - пояснює Фацевич необхідність достойної оплати праці.

Як?

Вся інформація про правопорушення на території обслуговування надходить керівнику зміни реагування патрульної поліції відділу або відділення поліції, який на інтерактивній карті в онлайн-режимі бачить дислокацію нарядів поліції і оперативно керує ними, направляючи на виклики.

Структурна одиниця патруля – два поліцейських та автомобілі Renault. Патрульні, які до того їздили на поліцейських позашляховиках Isuzu переконують, що нові автомобілі більш компактні, мобільні, хоч і менш потужні. Вони мають стандартну для легковиків місткість, а для затриманих облаштували старий добрий «стакан» - багажне відділення з ґратами, куди можна закрити правопорушника, аби доставити до райвідділку.

Кожен автомобіль обладнаний рацією зі станцією, а також планшетом. Саме через ґаджет і відбувається основна комунікація між патрулями та станцією. Виклики передаються на планшет, таким чином можна відслідковувати оперативність реагування патрульних. Планшет має доступ до відповідних баз даних, через які можна перевірити особу або ж транспортний засіб. Завдяки йому можна здійснити і фото та відео фіксацію.
Проте, відкритим залишається питання роботи системи в районах, де відсутнє покриття. В цьому випадку патрульні, фактично, можуть комунікувати лише по рації.

Де?

Групи швидкого реагування відсьогодні працюють по всій території Волинської області. Щоправда, в поліції вже зізнаються – 38 екіпажів на область з мільйонним населенням не достатньо, тому з часом намагатимуться збільшити кількість патрулів. Не зважаючи на це, волинянам вже обіцяють, що час прибуття патруля на місце події становитиме близько 20 хвилин при нормальних обставинах.

В окремих селах облаштовують територіальні поліцейські дільниці групи реагування патрульної поліції. Роблять це за кошт громади, оскільки з бюджету фінансування на це не передбачено. Одну з таких дільниць показали журналістам під час представлення ГШР.

Вона розташована в селі Боратин, що поблизу Луцька. Вона складається з робочого кабінету, де приймає дільничний офіцер у визначені дні, а також кімнати відпочинку.

Дільниці призначені для дислокування ГШР, проте, зі слів керівництва, патрулювання триває майже безперервно. Відтак, перебуватимуть на місці патрульні мінімальну кількість часу. Так, наприклад, у селі Боратин Луцького району, поліцейська дільниця обслуговуватиме 18 населених пунктів, у яких проживає близько 25 тисяч мешканців.

Проте, в час відсутності викликів від громадян поліцейські будуть займатися превентивною діяльністю. Зокрема, члени групи перевірятимуть осіб, які перебувають під адміністративним наглядом, здійснюватимуть поліцейське піклування, будуть слідкувати за дотриманням правил зберігання вогнепальної зброї, а також забезпечувати безпеку дорожнього руху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Рома Показати IP 3 Серпня 2016 21:47
Можна зразу сказати як буде працювати ця нова поліція - НІЯК!!! Спочатку потрібно Хатію посадити, а тоді може і запрацює!!!
А до Рома Показати IP 3 Серпня 2016 22:15
А шпигу впридачу до хатії
Житель до Рома Показати IP 3 Серпня 2016 23:06
А Хатію за що? За те,що вона покинула свою батьківщіну, на якій у неї все було, і зараз сама по собі,не маючи друзів живе тут,трудиться на Україну,і намагається щось змінити?????
))) до Рома Показати IP 3 Серпня 2016 23:23
згоден....ніяка поліція так і працюватиме-НІЯК...досвіду нуль...навиків так само
не Показати IP 3 Серпня 2016 22:18
ну етат фасевіч з шпігою як два ****
факт Показати IP 3 Серпня 2016 22:19
ЖИЗНЬ ,как курятник ,каждый стремится залезть повыше, клюнуть ближнего и насрать на нижнего.
Анонім Показати IP 3 Серпня 2016 22:37
ті самі "переатестовані" мєнти)))))))) ха ха ганьба
Анонім Показати IP 3 Серпня 2016 23:34
Взагалі Шпига затримався на цій посаді
Правдоруб Показати IP 4 Серпня 2016 10:58
В нас країна якась перевернута з ніг на голову. Зветься України, керують неясно хто, має освіту журналіста, керує генпрокуратурою, має військову освіту (в країні війна, треба військових, а не селюків на фронті) керує патрульною поліцією, грузини незнаючи українського законодавства працюють в правоохоронних органах та інших державних установах, займають високі державні посади. В країні заборонено подвійне громадянство, майже всі високі чиновники мають їх. Офіційно отримують мізер, їздять на дорогих авто та мають елітну нерухомість. Навіщо мені та фізика та геометрія, коли аксіоми їх не діють у нас.
Адвокат Показати IP 4 Серпня 2016 11:29
Якщо незмінять закони реформа приречена

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus