USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як працює медичний реабілітаційний центр у Луцьку: кому яку допомогу надають

5 Червня 2022 07:00
Військовослужбовців, ветеранів та учасників бойових дій запрошують пройти безкоштовну реабілітацію в комунальному Медичному центрі реабілітації учасників бойових дій. Саме цю категорію людей тут обслуговують без черги. Проте за безплатною допомогою можуть звернутися й усі інші, хто її потребує.

Детально про це розповів виконувач обов’язків директора медичного центру реабілітації учасників бойових дій Луцької територіальної громади Ігор Гнетньов у програмі «Актуально» на 12 каналі.

Загалом у медцентрі працює 70 людей, серед яких – терапевти, ерготерапевти, реабілітологи, невропатологи, ортопеди-травматологи, психологи, терапевти мовлення, логопеди.

Тут приймають близько 150 людей щодня, понад 30% з яких – учасники війни. Але допомогу тут надають усім українцям.

«Ми маємо договір з НСЖУ на два пакети реабілітаційних послуг: захворювання опорно-рухового апарату і неврологічний. Тому за скеруванням сімейного лікаря для будь-якого українця ми безкоштовно надаємо повноцінний пакет послуг реабілітації. Але ми створені були відповідно до міської програми підтримки учасників бойових дій та членів їхніх сімей. Для такої категорії послуги надаємо без черги», – каже Ігор Гнетньов.
Він наголошує: хоча спеціалізується центр на двох напрямках, але допомогу надають комплексну. Зокрема, і психологічну.

«Ми розуміємо, наскільки важливе ментальне здоров’я, тому паралельно надаємо психологічну підтримку. В нас працює лікар-психолог, чотири психологи і шукаємо ще одного, аби комплексно надавати всі ці послуги. Ймовірно, до нас приєднається лікар-психіатр», – каже очільник центру.

Загалом до послуг пацієнтів:

гідромасажні ванни;

басейн для витяжки хребта;

циркулярні душі;

душ Шарко;

зал лікувальної фізкультури;

тренажерний зал;

кімнати відновлення дрібної моторики;

кімнати індивідуальної та групової психологічної реабілітації;

соляна кімната та багато іншого.

КП «Медичний центр реабілітації учасників бойових дій Луцької міської територіальної громади» розташований за адресою: м. Луцьк, пр. Волі 66а. Телефон реєстратури – 0504389751.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus