USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як правильно вибрати школу англійської мови*

27 Квітня 2022 19:14
Сьогодні, коли актуальність вивчення іноземних мов висока як ніколи, а необхідність володіння англійською для успішного професійного просування очевидна кожному, вибір курсів та освітніх програм для вивчення англійської мови став надзвичайно широким (відповідно до принципу «попит народжує пропозицію»).

Свої послуги приватно пропонують і студенти, і досвідчені викладачі. Численні освітні організації, центри, школи для дітей та дорослих запрошують навчатися англійської мови за «кращими» методиками.

На жаль, знайомлячись із рекламою, неважко переконатися в тому, що окремі недобросовісні «бізнесмени від освіти» пропонують навчатися за методиками з непідтвердженою ефективністю (які нібито дають «чарівні» результати). У зв’язку з цим гостро постає питання: віддати перевагу традиційному підходу до навчання або піти на ризик і нарватися на шарлатанів, сподіваючись отримати мовні навички швидко і без зусиль.

Яку школу англійської обрати, у реальному житті залежить від сукупності обставин та ваших цілей – у кожного вони свої. Тому звернулися за допомогою до фахівців, щоб розібратися докладніше у цьому питанні. На прохання відгукнулася школа English Prime, представники якої поділилися порадами щодо вибору навчального закладу для покращення навичок іноземної мови.

«Секрет» успішного навчання полягає у правильному виборі освітньої траєкторії (навчальний план повинен відповідати вашим очікуванням, потребам та індивідуальним можливостям). Не настільки важливо, які курси англійської ви вибираєте. Визначальним фактором, від якого залежить результат навчання, є методика, що практикується школою, і особистість педагога/викладача. Престижність і популярність навчального закладу – як і висока (або, навпаки, низька) вартість курсу – не гарантія того, що цей шлях підійде вам якнайкраще.

На практиці якість навчання сильно відрізняється, а результат залежить не тільки від школи, а й від вас. Що кожен охочий може просто зараз зробити з користю для себе – це взяти до уваги і використати поради, які допоможуть не помилитися у виборі місця та способу навчання.

Перевірте сертифікати та документи школи

Це обов’язковий крок перед укладанням договору на навчання. Доступний онлайн-реєстр державних ліцензій на право ведення освітньої діяльності містить важливу інформацію про терміни їхньої дії (відкликання). Підстрахуйте себе від зустрічі з шахраями – проста процедура не вимагає використання особистих даних і багато часу не забере.

Дізнайтесь детально про доступні програми навчання

У переліку доступних напрямків навчання зазвичай представлені кілька затребуваних спеціалізованих програм:

• вивчення граматики;

• розмовна практика;

• підготовка до іспиту для отримання міжнародного сертифіката;

• підготовка до ЗНО;

• «технічна» англійська (для представників тих чи тих галузей промисловості, наукових напрямів тощо);

• ділова англійська (англійська для бізнесу);

• інтенсивні курси (для прискореного оволодіння англійською мовою);

• програми вивчення англійської мови, орієнтовані на дітей різного віку.

А також інші тематичні, оригінальні авторські курси та методики навчання англійської мови.

Дізнайтеся про кваліфікацію викладачів

Не треба пояснювати, наскільки важливою є кваліфікація викладачів. Серйозні навчальні заклади мають у штаті педагогів та методистів із вищою профільною освітою, як мінімум. Зайдіть на сайт організації та оцініть його інформативність. Повинні бути представлені історія навчального закладу, перелік доступних навчальних курсів/програм із зазначенням їхньої вартості та алгоритму оплати, описом змісту, а також докладні відомості про викладацький склад (зверніть увагу на стаж педагогічної діяльності, освіту, наявність наукового ступеня, наукові інтереси, кількість публікацій тощо).

Подивіться, як відбуваються заняття
Сьогодні розроблено велику кількість методик вивчення англійської, й повноцінно визначити їхню суть для людини, далекої від педагогічної діяльності, за короткий термін дуже і дуже проблематично. Кожен, хто має досвід навчання хоча б у загальноосвітній школі, знає, що під час одних уроків час летить непомітно, а на інших ви можете відчувати втому та апатію. Не вдаючись в причини цього явища, радимо подивитися відеозаписи занять в школі, що вас цікавить, і оцінити свою реакцію. Успішній школі, де заняття ведуть талановиті вчителі, вигідно «показати товар обличчям» і вам охоче нададуть таку можливість.

Завітайте на пробний урок

Безперечно, серед успішних викладачів англійської є чимало молодих вчителів та талановитих студентів. У той самий час не всякий вчений-лінгвіст, філолог, кандидат чи доктор наук є добрим педагогом. Щоб переконатися в правдивості обіцянок із рекламних проспектів, неодмінно відвідайте пробний урок (надається безкоштовно).

Знайдіть відгуки учнів про школу

Незважаючи на те, що покладатися на одні лише відгуки про роботу педагогів у наш час не варто, проте це ще один спосіб переконатися в респектабельності навчального закладу. Багато студентів після закінчення курсу навчання охоче діляться своїми враженнями про викладачів, зміст конкретних програм у соціальних мережах. Якщо ви бачите негативні відгуки, залишені в різний час, це має насторожити.

Наявність будь-яких претензій до юридичної особи з боку державних органів – це вагомий привід для додаткової перевірки репутації закладу освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 8 Грудня 2023 12:38
Чесно кажучи, English Prime дуже крута школа, в 99% випадків у вас буде результат навчання. Єдине варто спочатку зрозуміти наскільки вам зручна локація, і чи немає наприклад класних шкіл біля вашого дому чи онлайн, подивіться тут школи https://enguide.ua/kiev/courses/rating, також ось сторінка Інгліш Прайм https://enguide.ua/kiev/courses/english-prime

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus