USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Як Путін випадково виростив конкурента

16 Листопада 2016 12:52
Путін звільнив міністра Олексія Улюкаєва з посади глави міністерства економічного розвитку Росії, якого викрили на хабарі у $2 мільйони, "у зв'язку з втратою довіри". Тим часом, як аналізують експерти, пов'язані з цими подіями, показали, що глава "Роснафти" Ігор Сєчин посилює владу в країні і стає прямим конкурентом Володимиру Путіну.

Президент РФ Володимир Путін звільнив Олексія Улюкаєва з посади глави міністерства економічного розвитку Росії "у зв'язку з втратою довіри", - інформує УНІАН.

Як повідомили у прес-службі Кремля, відповідний указ підписав глава російської держави. «Володимир Путін свої указом звільнив Улюкаєва від займаної посади у зв'язку з втратою довіри», - йдеться в повідомленні.

Раніше Басманний суд Москви санкціонував домашній арешт Улюкаєва, обвинуваченого в отриманні хабара.

«Клопотання слідчого задовольнити, обрати щодо обвинуваченого Улюкаєва запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Термін домашнього арешту встановити до 15 січня», - йдеться в рішенні судді. 15 листопада Слідчий комітет РФ повідомив про затримання на хабарі у розмірі 2 мільйонів доларів міністра економічного розвитку РФ Олексія Улюкаєва.

Кримінальну справу щодо нього порушили за ознаками злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 Кримінального кодексу РФ (отримання хабара в особливо великому розмірі). «Мова - про вимагання хабара з боку Улюкаєва», - уточнили в Слідкомі РФ.

Обставини злочину пов'язані з отриманням Улюкаєвим 14 листопада 2016 року 2 млн доларів за видану Мінекономрозвитку позитивної оцінки, що дозволила «Роснафті» (рос. «Роснефть») здійснити операцію з придбання державного пакета акцій ВАТ АНК «Башнєфть» у розмірі 50%. Затримання Улюкаєва може стати першим ув'язненням чиновника вищого рангу за всі 16 років правління Путіна. Якщо російський суд визнає екс-міністра винним, йому загрожує до 15 років в'язниці.

Тим, часом, як аналізує Znaj.ua, події пов'язані з арештом голови Мінекономрозвитку РФ Олексія Улюкаєва, показали, що глава «Роснафті» Ігор Сєчин посилює владу в країні і стає прямим конкурентом Володимиру Путіну. Про це заявив російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

"І сьогодні для Путіна по суті виник момент, коли головним його конкурентом стає саме Сєчин. Такої ситуації досі не було. Все-таки всі інші перебували на рівновіддаленості від Путіна, а сьогоднішня демонстрація сили показала, що Сєчин виділився з цієї групи, і виникає новий центр влади, з яким всім в оточенні Путіна потрібно рахуватися, можливо, в тій же мірі, що і з самим Путіним", - повідомив Боровий в статті на ресурсі Апостроф.

Російський політик упевнений, що Сєчин таким чином дає Путіну зрозуміти, що в будь-який момент він може постраждати від змови, в якій би брали участь його соратники. У той же час, відзначає Боровий, Путін не додасть широкого розголосу конфлікту в російській політиці, пов'язаного з корупцією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus