USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Як родина волинян лікує хворих цілющими грибами

11 Вересня 2016 16:29
Гриб-веселка, цілющі властивості якого змушена визнати навіть сучасна медицина, називають ще денною губою, «срамником», «вискочкою», сморчком… А ще – яйцем відьми, бо є легенда, що в давні часи чаклуни використовували його для приготування зілля, яке викликало почуття любові. «Вилуплюється» денна губа, ніби пташка, із яйця, живе два-три дні. Гриб можна відшукати в лісі за специфічним запахом. Аж ні, не кожен може віднайти цей чудернацький дарунок природи, добре відомий фітотерапевтам та народним цілителям.

Про це йдеться в матеріалі газети Волинські Новини №32 від 8 вересня.

Родину Савчуків у Старій Вижівці заслужено називають справжніми мисливцями за грибом-веселкою, бо «полюють» за нею не лише батьки, а й діти: доньки – студентка Наталія та вихователька дитсадка Катя і наймолодший у сім’ї син, п’ятикласник Віктор. Тільки-но розпочинається грибний сезон, Алла та Микола вирушають у ліс, бо прохань від односельців знайти денну губу – хоч греблю гати. Зрештою, й місця, де росте срамник, у них визначені суворо за «домашньою» картою.
Алла Савчук із сином Віктором знають, як відшукати цінний гриб

«Необізнаному дуже важко відшукати веселку, – говорить Алла Володимирівна, яка про цілющий гриб уперше почула від батьків ще у дитинстві, коли жила в Брунетівці. Власне, вони й навчили малу збирати яйця відьми. – Росте гриб у чагарниках, ожиннику, який ми на Поліссі називаємо ведмедником, у ліщиновому або горобиновому лісі під листям, трапляється у сосновому: в хащах, у моху, біля боліт і навіть озер, як, скажімо, біля Поліського. Коли сам гриб чути за запахом, то яйця, з яких він «вилуплюється», треба ретельно шукати, адже специфічний запах у них відсутній. Гриб зазвичай моститься на самоті, яйця – по-різному. Пам’ятаю, як у дитинстві батьки принесли яйця гриба додому, і мама їх висадила на обійсті».

Алла Савчук розповідає, що денна губа є хорошим природним стимулятором імунної системи. А сучасна медицина офіційно встановила, що його вживання й справді стимулює вироблення перфоринів і лімфоцитів полісахариди, що дозволяє організму людини боротися з раковими клітинами, а ще в денній губі містяться у великій кількості фітонциди (речовина, що пригнічує розвиток бактерій). Веселка є чудовим антигістамінним засобом (зупиняє алергічні реакції), допомагає людині боротися з доброякісними пухлинами, тромбофлебітом, виразкою шлунка, атеросклерозом, захворюваннями лімфи, печінки, нирок, опорно-рухового апарату, варикозом, серцево-судинними недугами і навіть СНІДом. Використовують гриб і для лікування грипу, герпесу, гепатиту, папіломавірусу. Протипоказань до вживання веселки немає.

«Зі срамника можна зробити настоянку на спирту, – каже Алла Володимирівна. – А ще його та яйця денної губи можна вживати сирими. Я особисто лікувалася сирими яйцями гриба. Маю знайомих, які використовують веселку, щоб зменшити астматичні напади. Настоянка із гриба легко заліковує порізи. А нещодавно один чоловік розповів, що змащував побите обличчя грибом – де й поділися рани».

Жінка наводить простий рецепт приготування настоянки веселки, яку використовують найчастіше для профілактики різних хвороб, зміцнення імунітету: 3 дорослі гриби настоюють на 1 літрі якісної горілки впродовж 40 днів. Вживають тричі на день по 1 чайній ложці натщесерце або один раз 1 столову ложку зранку. П’ють настоянку протягом місяця. Потім місяць перерви, і ще курс лікування.

Є і старовинний рецепт лікування раку веселкою. Для цього потрібно взяти 6 грибів разом із яйцями, не мити, а лише протерти, настояти в 3 літрах горілки впродовж 10 днів. Вживати по 1 столовій ложці тричі на день, запиваючи домашнім свіжим сирим яйцем.

Можна приготувати й водну настоянку гриба: 1 чайну ложку подрібнених сухих грибів залити на ніч склянкою окропу, вранці процідити, пити по третій частині склянки тричі на день.

Звісно, денну губу не варто вважати панацеєю проти усіх хвороб, адже народна медицина – лише альтернатива офіційній. Однак, як свідчить практика, іноді там, де безсилі лікарі, на допомогу приходить матінка-природа, і таких випадків дуже багато. То чому б не скористатися її дарами?

Наталія ЛЕГКА, Старовижівський район
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
корисно Показати IP 11 Вересня 2016 17:13
Нарешті гарна стаття
Лікар Показати IP 11 Вересня 2016 17:44
Райнну лікарню у Ст. Вижівці можна закривати, а кошти передати тим районам, де люди зберігли залишки здорового глузду. А старовижівці всі свої хвороби полікують диво-грибом.
пацієнт до Лікар Показати IP 11 Вересня 2016 19:36
спочатку лікарів розстриляти
Духовний Показати IP 11 Вересня 2016 19:07
Проблеми з лімфатичними судинами. Хтось має контакти цих цілителей.
Ликарю ответ. Показати IP 11 Вересня 2016 20:20
Ахиба ти врачи ликують .Ликы купы хабар дай.Тоди може начнуть ликуваты.Краще вже грыбом сам багато рокив його знаю и ликуюсь.Помагае видусього.Навить сырымы им.
Аліна Показати IP 11 Вересня 2016 20:25
Як можна звязатись з цими людьми.Підкажіть будь-ласка
тобі респект до Аліна Показати IP 11 Вересня 2016 21:44
Не сміши а прочитай статтю уважніше. Ось цитата "Алла Савчук ще у дитинстві, коли жила в Брунетівці" а зараз живе у Старій ...... невже цього мало?? Коли так то подзвони у їхню сільраду. Там дадуть її мобільник коли у неї він є, чи коли нема то при наймні уточнять її адресу
Срамник до Аліна Показати IP 12 Вересня 2016 09:24
Будеш зілля для повернення чоловіка готувати?)
Ростислав до Аліна Показати IP 12 Вересня 2016 15:26
Я проживаю у Старій Вижівці і знаю цих людей особисто... Запитаю чи варто ділитися телефоном.Наразі можете залишити повідомлення на [email protected]
Духовний до Ростислав Показати IP 13 Вересня 2016 23:32
В вас нема контакту цих людей?
Ростислав до Духовний Показати IP 14 Вересня 2016 21:17
Маю, але тільки з їх згоди можу надати інформацію
Ростислав до Ростислав Показати IP 14 Вересня 2016 21:19
Краще спробуйте поспілкуватися з Катею (читайте коментарі нижче)
Анонім до Аліна Показати IP 28 Вересня 2016 15:46
0992756576
Наталия до Аліна Показати IP 28 Вересня 2016 15:55
Це моя мама, якщо треба звони
Лариса Показати IP 11 Вересня 2016 23:13
Дуже поважаю людей, які займаються лікуванням дарами природи. Сама вже декілька років займаюсь виготовленням ліків на основі гриба Веселки. Тому хочу висловити деякі застереження до статті. Настойку краще за все робити на спирті 35-38градусів ( самогон і мед в деяких випадках може знизити ефективність настійки на 50 відсотків). На 1л. мало 3 гриба (середній гриб важить 50гр.), а потрібно 250-280грамів на літр. Краще вживати по столовій ложці тричі на день. Дуже корисним є споживання грибів свіжими, а також розтирання желе чи настойки хворих місць. 098 083 6273, дзвоніть.
Катя Показати IP 12 Вересня 2016 21:25
Я знаю цих людей особисто, кому що потрібно кажіть, передам.
Мирослава до Катя Показати IP 23 Лютого 2020 11:20
Доброго дня чи можна контакти ваші?
Мирослава до Мирослава Показати IP 23 Лютого 2020 11:21
Мій номер 0676731835
Людмила Показати IP 6 Вересня 2019 08:45
Рак печінки на фоні вірусного цирозу. Допоможіть!!!!!!!
Галина Показати IP 4 Листопада 2022 20:00
Хто може продати якісну настойку гриба веселка.Напишіть.
Олеся Показати IP 18 Березня 2023 22:42
Хто продає якісну настойку ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus