USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Як Росія маніпулює дитячою свідомістю

6 Жовтня 2014 08:00
Російська пропаганда активно залучає до промивання мізків не лише дорослих, а й дітей.

Пропагандистська машина, яку проти України запустила Росія, не зупиняється ні перед чим. Тут керуються принципом: «на війні всі засоби гарні». Тому не нехтують росіяни і маніпуляціями з дитячою свідомістю.

Журналісти Еспресо.TV зібрали найяскравіші випадки, коли Росія залучала дітей до своєї пропаганди.

Дитячий показ мод та «самогубство» України.

Понад місяць тому російський модельєр В'ячеслав Зайцев організував цинічний дитячий показ мод, на якому учасники зобразили самогубство України. Така витівка з боку Росії могла б і зовсім не вразити (українці вже звикли до феєричних вигадок росіян та фантастичних легенд), однак цього разу учасницями пропагандистського шоу стали маленькі дівчатка.





Сюжет мікро-вистави, яку демонстрували на показі мод гостям - простий. Діти-моделі в костюмах, що символізують різні країни світу, ходили по подіуму зі зброєю та направляли її на присутніх в залі. «Україна» ж, згідно з задумом організаторів, намагалася застрелитися. Однак раптом з’явивися янгол, який забрав у дітей зброю і врятував Україну.

Наприкінці «шоу» до «України» підійшли «Росія» та «США», всі взялись за руки та «встановили мир». Таке наскрізь політичне шоу, у якому фігурують діти зі зброєю, мало назву «Діти проти війни».

Показ відбувся у рамках міжнародної виставки головних уборів «Chapeau-2014». Організував цей балаган, до якого залучили дітей, «Будинок Моди Слави Зайцева». Дизайнером цього політизованого спектаклю виступила десятирічна Аліта Андрішевська.

Пісня «Действуй, Путин. Крым наш».

Нещодавно мережу підірвало відео, на якому юна дівчина виконує пісню у стилі Третього рейху. Юна росіянка возвеличує Путіна та закликає його до дій. Пісня на музику Геннадія Соловйова та на слова Народного гармоніста Росії Сергія Борискіна передає фантастичне захоплення президентом. Виконала пісню Марина Борискіна, онучка гармоніста, з міста Орєхово-Зуєво Московської області. Перед глядачами вони виконали свою пісню під час 9 фестивалю «Гармонь собирает друзей» у місті Одинцово 7 вересня.


Щоправда, обличчя слухачів цієї пісні були чомусь не дуже радісними.

Пропагандистський кінематограф для дітей від дітей.

У Росії зробили короткометражний мультик «Однажды наша жизнь изменилась». Мультфільм розповідає маленьким глядачам, як українська армія знищує Донбас.



Мультик показав російський канал «Улыбка ребёнка». Створили його художник-аніматор Олексій Балашов та кілька десятків дітей. Ці діти виїхали з Донбасу під час проведення АТО та зараз живуть у пункті тимчасового розміщення «Піонер» у Ростовській області в Росії.

Військова тематика замість колискової.

Розповісти дітям перед сном про армію – гарна ідея. Принаймні так вважають у програмі «Спокойной ночи, малыши». У березні Філя – один з героїв дитячої програми – розповів, що збирається до армії, у прикордонні війська.



В армії Філя збирається «бігати, стрибати і вчитися різним військовим речам». На питання Каркуши, чи можуть собаки служити в армії, ведуча Оксана Федорова відповіла, що «дуже навіть можуть».



«Прикордонники - це солдати і офіцери, які охороняють кордони нашої країни і стежать, щоб до нас ніхто не пробрався», - розповіла Федорова.

Конкурс дитячого патріотичного малюнку.

До пропагандистських заходів Росія активно залучає й українських дітей. Зокрема, стосується це тих, хто живе в анексованому Криму. Тут, на півострові, росіяни вже провели не один «патріотичний» захід. Серед них – конкурс дитячого малюнку «Россия, вперед!».



Конкурс влаштували в Керчі, у рамках святкування Дня міста. Його проводила одна з російських політичних партій.

Якщо наймолодші учасники конкурсу малювали сонце, море, квіти, то старші діти проявили «патріотизм», написавши на асфальті гасла «Керчь! Крым! Россия!» та «Россия, вперед!».

Діти вишукувались у чергу за російською символікою.

А от на День Росії, що провели в Сімферополі, стався «конфуз». Маленька кримчанка по-своєму зрозуміла завдання «зобразити патріотичний малюнок», тож намалювала прапор України.



Конкурс для школярів: «Я люблю Симферополь. Крым. Россию».

Ще один конкурс, покликаний збудити патріотичні почуття до держави-агресора, провели у Криму. Сімферопольським школярам «запропонували висловити свої теплі почуття до міста, краю, країни за допомогою творчості».



Серед номінацій – фотознімки, малюнки та навіть фільми патріотичного спрямування. «Приймаються відеороботи про любов до Батьківщини, метраж – до 7 хвилин», - йдеться у повідомленні на сайті конкурсу.

До бою йдуть самі малюки.

Про мир, фашизм та страшного Бандеру – саме про це говорили з дітьми на першому уроці в багатьох російських школах. Діти вигукують антиукраїнські гасла, утім, не можуть пояснити, чим відомий Бандера та хто такі бандерівці.


У мережі з’явилося фото, на якому малі діти під прапором так званої «ДНР» закликають «не бомбити» та «Зберегти Донбас». Зрозуміло, що звернення ці направлені не до терористів.

Діти у новому «кліпі» сепаратистів.

Пісня «Это родина моя», у якій Схід України названо «російською землею», вже підірвала інтернет. У «кліпі» виконавиці шансону Віки Циганової та баяніста Петра Матрьонічева знявся і терорист Губарєв.



У тексті пісні виконавці заявляють, що «русская земля» простягається від Курил до Одеси та від Аляски до Кремля.



Однак страшнішим є те, що у кліпі знялися й діти. Вони ще не здатні зрозуміти абсурду ситуації, до якої залучили їх дорослі, а тому стали жертвами російської пропаганди.

«Юні ополченці: після школи - на війну».

Свідченням дієвості пропаганди, яка не оминає ані дорослих, ані дітей, стало нове відео, що виклав сепаратистський портал «Патриотические силы Донбасса».

Юні сепаратисти розповідають, як одразу після школи пішли воювати. Як завжди, вони боротимуться проти «хунти» та «захищатимуть свою Батьківщину».



Хлопці щиро вірять, що «правда на їхньому боці», і в те, що їхньою країною буде «Новоросія».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
до Алексей Показати IP 6 Жовтня 2014 09:06
"у нас в Украине,"-це ви про що,в параші "сортірний мочіло" готує собі місце поряд з леніним,навіть методи тіж,а в моїй Україні Господь милував від токих правителів
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2014 09:21
Расєя б'є рекорди по шизофренії!!!!ха. хоч насміялись з дурнів. це треба країну виставляти в таких красках. це ж якась. повальна шиза...а пєсня клас, уржатись.
03 Показати IP 6 Жовтня 2014 09:31
Щоправда, обличчя слухачів цієї пісні були чомусь не дуже радісними.)) мда думають приїхали!!!
Ксайрекс Показати IP 6 Жовтня 2014 11:38
Нам би таку потужну пропаганду років 10 тому....... Таку любов до України.....
увч Показати IP 6 Жовтня 2014 12:25
Во москали уроды! Что творят, что творят... В Украине ваще всё не так! Учитесь как надо, кацапьё недоделаное: "Возле аэропорта продолжается бой. Горят дома. Город провонял гарью. В городе опять убитые. Через 15 минут, как отъехал от девятиэтажки, двор возле нее накрыли «Ураганом». Все раскурочило, вдобавок сдетонировали боеприпасы в ящиках. Про жителей еще раз: они схлынули, как начались боевые действия. Там несколько улиц с домиками опустели... Людей селят в общаге. Проблема аэропорта в том, что за ним - Авдеевка и Пески, где украинские войска, чьи снаряды способны достигать центра Донецка. Был в карьере возле городка Зугрэс. Здесь мальчишки играли с кассетной бомбой, принесенной «Ураганом». Темные лужи крови въелись в землю. Двое убитых, четверо раненых. Рядом в траве лежит другая распустившая лепестки неразорвавшаяся бомба. 5 октября. Я знаю одно: война продолжается. Стреляли ночью. Стреляли весь день. Был в микрорайоне Гладовка, сюда долбили особенно. Разрушены дома, жертвы… Напоминает грозу - два грома: сначала звук залпа, воркующий рокот, и через несколько секунд сам взрыв. Был в Ясиноватой. Сегодня днем после обеда трое мальчишек по 19 лет сидели на лавочке. Прилетел гаубичный снаряд. Всех сразу насмерть, одному оторвало голову. Разворочена семиэтажка, стеклом посекло жителей. У подъезда собирают кровавые останки. Вот дедушка убитого: курит в кулак, кривясь лицом. Вот отец другого убитого (единственный сын, воспитывал в одиночку) с неподвижным взглядом, страшно спокойный от потрясения. Вот девчонка, дружившая с ребятами – и чудом уцелевшая, рядом с подругами играла в карты. Вот женщина, в квартире накрывшая дочку телом, когда полетели стекла. За домом – бомбоубежище. Полтора месяца там живут люди. Сто двадцать восемь человек в подвале. При свечах, в сырости. И сегодня ночуют там же. Старик с палкой в углу. На кровати 4-летняя девочка с ДЦП. Женщины, старухи. Первого сентября в вестибюле бомбоубежища взрослые попытались устроить детям праздник, шоколадки раздали – и тут же начался тяжелый обстрел, все побежали вниз. Рассказывают, что в Ясиноватой в один день 12 августа погибло 38 человек. Мальчик Женя (ему шесть) говорит, чуть заикаясь, но храбрясь: - Страшно, потому что бабах. И все время бабах..."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus