USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Як судді «відмазують» п’яних водіїв. Схеми

13 Травня 2021 09:46
Вища рада правосуддя розгляне скаргу на суддю, який начебто допоміг уникнути відповідальності 20-річній студентці Анастасії Константіновій. Патрульні запідозрили її в п’яному кермуванні, однак тест на драгері вона проходити відмовилась.

Як їй вдалося уникнути штрафу, якими лазівками користувались і надалі використовують українські судді, аби п’яні за кермом залишилися непокараними, про це йдеться в сюжеті ТСН.

Перша схема

Донька судді і слідчого ДБР стала відома на всю Україну. Спочатку нагрубіянила («Какое-то быдло наше украинское, угомонитесь»), за добу схаменулася («Я хочу принести извинение украинским гражданам»).

Після висловлювань 20-річної студентки юрфаку Анастасії Константінової соцмережі вибухнули.

Торік «Тойоту» студентки зупинили патрульні, запідозрили, що за кермом п’яна. Але дівчина проходити тест на драгері відмовилася. Копи склали протокол і справу передали до Печерського суду. Саме там її мама Христина Константінова та вітчим Віктор Кицюк працюють суддями.

«Сама пані Константінова не з’явилася на суд, дала письмові пояснення, мовляв, не керувала, а просто сиділа в авто і чекала таксі. Також надала довідку, мовляв, тоді здала аналізи і стану сп’яніння у неї немає», – каже член правління фундації Dejure Роман Маселко.

Суддя-колега матері Анастасії розглянув справу за вісім днів і закрив. І ця історія показує, як працює схема номер один.

Друга схема

Депутатка Київради Людмила Костенко торік їхала в «Мерседесі» з колишнім заступником Віталія Кличка Володимиром Слончаком. Патрульні запідозрили, що водійка п’яна. Це розлютило Слончака і він вирушив на чоловічу розмову.

Після скандалу Кличко звільнив Слончака, а нині він – депутат Київради. Костенко ж тоді тест на драгері так і не пройшла. Справу передали в Солом’янський суд. Суддя Світлана Горбатовська постановила – віддати депутатку на поруки трудового колективу. І це друга схема.

Третя схема

1 травня на Печерську в Києві сталася смертельна аварія. 26-річний онук колишнього міністра внутрішніх справ, коли тікав від поліцейських, на шаленій швидкості врізався в стовп. 18-річна пасажирка загинула миттєво. Драгер показав, що кермувальник був п’яним. Нині він у СІЗО, за ґратами може провести 10 років.

Павла теж рік тому затримували за п’яну їзду.

«Так от цей хлопець рік тому був затриманий у Вінницькій області. Затримувався за водіння у нетверезому стані. Але суддя постановив закрити цю справу», – розповів заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

І це третя схема. Суддя нібито через навантаження не встигає розглянути справу за три місяці.

Нині лазівку про трудові колективи народні депутати прибрали. Також збільшили строки розгляду справи щодо п’яних водіїв із трьох місяців до року.

Микола Ільчук – активіст організації «Пітбуль Львів», яка полює на п’яних кермувальників, каже, зараз їх відстежують цілодобово.

«Раніше ловили тільки під час рейдів, виїжджали автомобілями, збиралися активісти, їхали під заклади, відстежували їх. Зараз робимо так само, але, крім того, більш ефективним у нас є онлайн чат цілодобовий, в якому можна повідомити про нетверезого водія», – каже активіст.

В Україні від початку цього року поліцейські склали понад 44 тисячі протоколів за нетверезе водіння. Півтори тисячі ДТП сталися саме з провини п’яних кермувальників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Правдоруб Показати IP 13 Травня 2021 09:56
Якби равоохоронці діяли згідно передбачених даконодавством процедур ніхто не зміг би відмазатись, а так їх некомпетентність робить лазівки для уникнення покарань.
Четверта схема Показати IP 13 Травня 2021 10:33
Поліцаї в протоколі спеціально роблять грубі помилки, щоб суду легше було відмазувати водіїв. 5 схема :теща Притули на авто зробила інвалідами дитину і її маму, але не тільки не оплачує лікування, а ще й робить із себе тяжко хвору (на момент аварії).
Andrij Показати IP 13 Травня 2021 10:49
Це не схеми а випадки з буденного життя! Схема-то вiдпрацьована процедура налогодження вчиненого без усiляких наслiдкiв.
Antuuan до Andrij Показати IP 13 Травня 2021 11:20
Шановний вася, цими випадками з життя щодня відмазують сотні злочинців.
Народна прокуратура Показати IP 13 Травня 2021 12:24
До Правдоруб. І в чому некомпетентність, якщо суддя звільняє від відповідальності, передаючи на поруки трудовому колективу або умисно затягуючи строки розгляду, щоб закінчився термін притягнення до адмінвідповідальності? Ви не Правдоруб, а Довб*дятел
Теща Притули Показати IP 13 Травня 2021 14:18
А мені стало зле. І ніц не помню...
Анонім до Теща Притули Показати IP 13 Травня 2021 15:14
тонкий лід))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus