USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

«Як тебе земля носить?» У справі про хабарництво судять волинського посадовця

16 Липня 2023 10:57
Заступника керівника Волинського обласного фонду індивідуального житлового будівництва на селі судять за підозрою в хабарництві. На чоловіка заявив поручитель жінки, яка мала брати гроші на зведення будинку на околицях Горохова.

Цікаво, що чоловіку заявляти до правоохоронних органів про хабарництво вже не вперше. Ось що здивувало навіть самого суддю: чому жінка, яка працює юристом, звернулася по допомогу з документами до таксиста, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Волинський обласний фонд індивідуального будівництва на селі адмініструє програму пільгових кредитів сільським жителям на будівництво та реконструкцію житла, які дають під 3%.

Зі слів Іллі Шевчука, його знайома надумала скористатися таким кредитом, аби побудуватися десь на околицях Горохова. Каже: він тоді таксував, мав вільний час. Через це жінка виписала на нього доручення, аби він контролював справи з документацією на майбутній кредит.

Представник фонду Володимир Корнейчик нібито озвучив йому умови, за яких він особисто сприятиме в наданні позики в 300 тисяч гривень, яка буде надходити позичальниці частинами. Але з кожної суми надходження йому треба відлистувати певну суму.

Ілля Шевчук запевняє: його подруга була проти таких умов кредитування. Але він таки дав посадовцю власні чотири тисячі гривень, а згодом передав ще сім тисяч гривень коштів знайомої. Паралельно заявив про ці факти правоохоронцям.

Адвокати обвинуваченого дивуються: чому, знаючи, що жінка проти таких умов, він таки передає кошти, та ще й власні. Проте чіткої відповіді від чоловіка не почули, як і на низку інших питань.

Не витримує суддя: він не розуміє, чому жінка, яка працює юристом на агрофірмі, наймає допомагати з документами поручителя-таксиста. І це ще й при тому, що документи на кредит вона здала без нього, і там вже були прописані двоє інших поручителів.
Своєю чергою, один із адвокатів обвинуваченого цікавиться у свідка: скільки ще є епізодів, окрім лікаря з Локачинської лікарні, на якого він теж заявляв про хабарництво.

«Тобто це вже виходить не перший раз, коли вас допитують у справах як заявника по корупційних злочинах? Це всі кримінальні провадження, в яких ви брали участь, чи мені далі ставити вас у незручне становище?» – звертає увагу адвокат Борис Шумський.

Щодо обинуваченого в хабарництві, то його турбує одне питання до свідка. «Скажи, як тебе земля носить? І ти виступаєш. Перехрестися», – каже Володимир Корнейчик.

Після допиту свідка закликали представницю від фонду. Жінка розповіла: в питанні видачі кредитів важить найбільше момент, коли орган місцевого самоврядування затверджує списки позичальників і передає їм.

З її слів, вони навпаки зацікавлені роздавати ці кредити, бо ж 3% річних ідуть по факту на подальшу діяльність і адміністрування наступних кредитів. Єдиний момент коли виплати можуть призупинитися – якщо особа не відзвітує перед фондом, чи витратила гроші за цільовим призначенням.

У засіданні взяли перерву. Як повідомив прокурор, наступного разу мають заслухати ще одного свідка. Це буде позичальниця, плани якої на житло обернулися заявами про хабарництво.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Волинянин Показати IP 16 Липня 2023 14:30
Дійсно як того корнійчука земля носить, він має лежати в місцях не дуже віддалених.
Волинь Показати IP 17 Липня 2023 09:26
А коли вже БАБУЛУ ІГОРА БУДУДЬ СУДИТИ?
Usb Показати IP 17 Липня 2023 14:02
Шо не зрозуміло, він підставний , показни ків не вистачає про корупцію, от він за мзду від правоохоронних органів й виступає наживкою
Dft до Usb Показати IP 18 Липня 2023 13:16
Це професійний провокатор, якого самого судити потрібно. Та й жінка щось темнить, не все розказує. Теж думаю піддана від мєнтів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus