USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як у Луцькому геріатричному пансіонаті облаштувалися переселенці з Харківщини, які жили в окупації

11 Жовтня 2022 08:15
У Луцькому геріатричному пансіонаті оселилися 20 людей з Вовчанського геріатричного пансіонату. Переселенців доправили до Луцька після деокупації українських територій на Харківщині.

Про це розповіла Суспільному директорка Луцького пансіонату Алла Гнатюк.

З її слів, у Луцьку евакуйованих забезпечили житлом, одягом, засобами гігієни та повноцінним харчуванням.

«Вони були під окупацією, приїхали голодні, холодні, непомиті. Ми їх помили, надали меддопомогу, психологічну допомогу», – говорить Алла Гнатюк.

Нині Луцький геріатричний пансіонат переселений, вільних місць немає. В закладі проживають 178 мешканців, з них 48 – переселенці.
Вірі Пагнюк, яку евакуювали з Харківщини в Луцьк, 69 років. Жінка розповіла, що пансіонат у Вовчанську розташований неподалік кордону з Росією.

«П’ятиповерхівку розстріляли, людей повбивали, страшне робиться. М’ясокомбінат не робив, його теж розбили. Двоповерхівку розбили, школу теж зачепили, розбили», – розповідає переселенка.
Зі слів психологині Луцького геріатричного пансіонату Лариси Кусик, евакуйованим людям зараз насамперед потрібно адаптуватися до нових умов.

«Вони мають проблеми з психікою, роздратовані, нервові, є схильність до агресивної поведінки. Будемо проводити також патріотичну пропаганду», – говорить психологиня.

Як ми писали, зранку, 9 жовтня до Луцька евакуювали пенсіонерів та людей з інвалідністю, які проживали в одному з геріатричних пансіонатів на Харківщині.

13 серпня із зони бойових дій на Волинь медичним потягом доставили 26 пацієнтів, які потребують госпіталізації. Людей привезли представники міжнародної гуманітарної місії "Лікарі без кордонів".

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus