USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Як у Луцьку обиратимуть директорів шкіл

29 Травня 2019 15:25
В обласному центрі Волині затвердили положення про конкурс на заміщення вакантної посади керівника закладу загальної середньої освіти міської комунальної власності.

Про це йшлося 29 травня під час засідання 57 сесії міської ради.

Так, під час сесійного засідання депутати розглянули проект положення. Депутатка Алла Надточій поцікавилася співвідношенням представництва щодо складу конкурсної комісії. Начальниця управління освіти Зіновія Лещенко зауважила, що відповідно до законодавства пропорція не може бути включеною до положення.

Конкурс складатиметься з таких етапів:

- прийняття рішення про проведення конкурсу та затвердження складу конкурсної комісії;

- оприлюднення оголошення про проведення конкурсу;

- прийняття документів від осіб, які виявили бажання взяти участь у конкурсі;

- перевірка поданих документів на відповідність установленим законодавством вимогам;

- допущення кандидатів до участі у конкурсному відборі;

- ознайомлення кандидатів із закладом освіти, його трудовим колективом та представниками батьківського самоврядування закладу;

- проведення конкурсного відбору;

- визначення переможця конкурсу;

- оприлюднення результатів конкурсу.

Рішення про проведення конкурсу ухвалюватиме управління освіти Луцької міської ради. Для проведення конкурсу управління освіти міськради затверджуватиме персональний склад конкурсної комісії з рівною кількістю представників кожної зі сторін, визначених Законом України «Про загальну середню освіту». Конкурсну комісію очолює голова. До складу конкурсної комісії входять: голова постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, працівники управління освіти Луцької міської ради, представники педагогічного колективу, громадського об’єднання батьків учнів відповідного закладу загальної середньої освіти та громадського об’єднання керівників закладів загальної середньої освіти.

До участі у роботі комісії з правом дорадчого голосу можуть залучатися представники громадських об’єднань та експерти у сфері загальної середньої освіти. Загальна чисельність членів конкурсної комісії становить від 4 до 16 осіб. Конкурсна комісія є повноважною за умови присутності на її засіданні не менше двох третин від її затвердженого складу. Конкурсна комісія приймає рішення більшістю від її затвердженого складу. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови конкурсної комісії.

Для участі у конкурсі подають такі документи:

- заяву про участь у конкурсі з наданням згоди на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних»;
- автобіографію та/або резюме (за вибором учасника конкурсу);
- копію документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;
- копію документа про вищу освіту не нижче ступеня магістра (спеціаліста);
- копію трудової книжки чи інших документів, що підтверджують стаж педагогічної діяльності не менше трьох років на момент їх подання;
- довідку про відсутність судимості;
- мотиваційний лист, складений у довільній формі.

Особа може подати інші документи, які підтверджуватимуть її професійні та/або моральні якості.

Відзначимо, що до проекту рішення внесли зміни: оголошення про проведення конкурсу буде розміщене не лише на сайтах управління осіти та закладу освіти, а й на сайті міської ради.

Депутати підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
всезнайко Показати IP 29 Травня 2019 20:15
чого причепились до тих директорів невже там такий мед

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus