USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як у Луцьку підготувалися до початку опалювального сезону

21 Жовтня 2018 09:00
Заміна проблемних ділянок трубопроводів на сучасні та виведення з експлуатації старих неефективних котелень: як комунальники підготувалися до опалювального сезону, звітував директор департаменту ЖКГ міськради.

Про це йшлося під час восьмого випуску проекту «Звіти.Наживо» в ефірі UA:Волинь 19 жовтня.

Як повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради Юрій Крась перш за все, житлово-комунальні підприємства проаналізували скарги, найбільш аварійні ділянки. Відремонтували понад 60 під’їздів, 120 оголовків димовентиляційних каналів, здійснили скління вікон на сходових клітках, де виникала необхідність, здійснили ізоляцію понад 700 метрів трубопроводів гарячого водопостачання та опалення. Також замінили приблизно 200 люків та окремі мережі великого діаметру.

Багато робіт цьогоріч здійснило ДКП «Луцьктепло», перш за все, йдеться про роботи з Європейським банком реконструкції і розвитку. Найбільш проблемні ділянки замінили на попередньо ізольовані труби, замінювали магістральні трубопроводи. Попередньо ізольовані труби – це труби, що мають датчики проривів та гарантію експлуатації на 20 років.

Також замінили низку котлів на більш енергоефективні, вивели з експлуатації шість котелень, що були небезпечними. Це старі підвальні котельні, неефективні для подальшого використання.

Окремі ділянки металевих труб замінили за кошти підприємства, зокрема, на вулиці Кравчука, біля Завокозального ринку та низку труб меншого діаметру. Зараз роботи завершують, здійснюють благоустрій та перевірку на щільність, розробляють графіки подачі теплоносія в будинки.

Нагадаємо, опалювальний сезон у місті можуть розпочати орієнтовно наступного тижня.

Лучани за станом на 1 жовтня боргують понад 50 мільйонів гривень за теплопостачання.

За грантові кошти завершується будівництво потужної котельні на твердому паливі, що обслуговуватиме мікрорайон ЛПЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 21 Жовтня 2018 15:24
Три тижні у нас , проспект Грушевського , далі Привокзальний район ,немає гарячої води Опалення поки підключать , як жити людям з маленькими дітьми , л.юдям літнього віку та й усім мешканцям . Коли буде гаряча вода ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus