USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Як у Луцьку штрафують водіїв, які блокують заїзд комунальників до сміттєвих контейнерів

24 Травня 2022 22:50
У Луцьку через порушення правил паркування комунальники не мають належного доступу до 20 смітників, аби вчасно їх прибирати.

Як розповіла Суспільному інспекторка муніципальної варти Оксана Матрунчик, мікрорайони, на проблеми з паркуванням у яких щодня скаржаться комунальники, нині посилено інспектують.

Найбільше порушень інспектори фіксують у густонаселених мікрорайонах Луцька та в центральній частині міста.

«Це проспект Соборності, 4, 6, 10, 14, вулиця Кравчука, 34, 36, 38, вулиця Чорновола, центральні вулиці», – говорить інспекторка департаменту муніципальної варти.
На вулиці Чорновола, 2 інспектор муніципальної варти Луцька Сергій Секунда розповів: у комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс» є два способи забирати сміття: з баків та спецтехнікою за допомогою ковша.

«Зараз бачимо, що легковики стоять біля сміття по периметру й авто комунальників не може під’їхати», – додав інспектор.

За цією адресою, розповів працівник «Луцькспецкомунтрансу» Василь Маринкевич, регулярно виникають труднощі з доступом до сміттєвих баків. Зі слів чоловіка, інколи комунальникам доводиться за однією і тією ж адресою приїжджати тричі на день, аби забрати відходи та оминути всі автомобілі.

«Ми о шостій ранку приїжджаємо – тут стоять авто, в обід стоять, їдемо в гараж – заїдемо, теж стоять. І третій тиждень не можемо забрати. Палимо дурнувату соляру, а вони як стояли, так і стоять», – додав комунальник.
Ще одне порушення інспектори зафіксували на проспекті Соборності, 4, де автомобіль був припаркований ближче, ніж на п’ять метрів від смітника. Авто з результатами замірів фотографують, вносять дані у базу та залишають повідомлення про штраф на лобовому склі.

«Після того, як зафіксували стоянку авто біля контейнерів, проводимо заміри. Крайню точку від контейнера і до автомобіля, міряємо: в нас тут 1,7 метра, авто розташоване з порушенням», – додав інспектор Сергій Секунда.

«Окрім додаткових витрат на пальне, проблемний заїзд комунальників до сміттєвих баків порушує графіки прибирання», – зазначив директор «Луцькспецкомунтрансу» Володимир Марценюк.
«Є мешканці, які порядні, платять вчасно і хочуть, щоб біля будинків було чисто, а через несанкціоновані стоянки вони страждають. Страждає економіка, логістика і мешканці», – каже керівник підприємства.

Водіїв за порушення правил дорожнього руху штрафують, зокрема за неправильну стоянку доведеться сплатити 340 гривень або половину вартості впродовж 10-денного пільгового періоду, говорить старша інспекторка департаменту муніципальної варти Оксана Матрунчик.

Читати ще: У Луцьку шукатимуть водіїв, які паркуються поблизу сміттєвих контейнерів

За останні два місяці в Луцьку муніципали зафіксували понад чотири тисячі порушень. Упродовж дня 23 травня інспектори оформили понад сотню повідомлень про штраф за неправильне паркування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ABC Показати IP 24 Травня 2022 23:39
Нагнали єврокорит, а подумати де будуть паркувати - то вже зайве. Якось воно буде. Треба в Україні зробити як в Японії. Купуєш автівку, то повинен купити і парковку або мати місце. А не захаращувати місто металобрухтом. Або кожне неправильно припарковане авто - на евакуатор, і штраф. От вам і джерело для поповнення місцевого бюджету.
Поляк до ABC Показати IP 25 Травня 2022 11:05
У Польщі штрафи за порушення ПДР майже повністю потрапляють у місцеву казну і є зацікавленість у місцевої влади, щоб наповнювати місцеві бюджети. Відповідно і мешканцям громади комфортно мешкати на території, де автівки паркуються з дотриманням ПДР, де бояться викинути сміття на дорогу і пішоходи знають що автівки їдуть по місту 50 км/годб а не 80 чи 100 як по Луцьку ганяють і ніхто їх не чіпає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus