USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як Україні повернути Крим: позиція кримських татар

7 Серпня 2016 15:20
Військова операція чи дипломатичні дії: про те, як можна звільнити анексований Росією Крим, розповіла під час фестивалю «Бандерштат» представниця Меджлісу, перший заступник Міністра інформаційної політики Еміне Джеппар.

Гутірка з Еміне Джеппар відбулася у рамках третього дня фестивалю українського духу «Бандерштат» 7 серпня.

На запитання про можливість звільнення Криму Еміне Джеппар зауважила, що військовий сценарій у цьому питанні наразі завідомо програшний, бо Крим окупанти перетворили на військову базу. Тому важливо використовувати дипломатичні методи. Зокрема, наразі очікують на результати виборів президента США, адже від того, хто прийде до влади, залежить політичний контекст.

Американці тиснуть на європейців щодо продовження санкцій проти Росії, водночас Росія платить французьким депутатам, які приїздять в анексований Крим і потім розповідають про чудове життя на півострові. Також росіяни платять експертам, закордонним політикам тощо. Зі слів Еміне Джеппар, повинна бути сформована стратегія повернення або деокупації Криму на рівні РНБО, щоб не реагувати на події у кризовому режимі, постфактум, а сформувати чітку візію.

З її слів, ситуація в Криму та війна на сході – події, які не можна відокремлювати, адже війна розпочалася саме через те, що раніше відбулася анексія Криму. Важливо, що Україна перезавантажила ставлення до кримських татар як до корінного народу, а не нацменшини, як вважалося раніше. Надаючи кримським татарам право на самовизначення, на думку Еміне Джеппар, Україна має шанс показати світу, що російськомовна більшість у Криму насправді не має з Кримом нічого спільного, а той, хто підтримує Путіна, може їхати в Росію.
Перший заступник Міністра інформаційної політики розповіла, що, відповідно до нещодавнього опитування, 42% українців не вважають, що Крим потрібно повертати. Ця цифра, мовляв, показова щодо готовності нації вирішувати питання Криму. Водночас, кримські татари, які лишилися на анексованій території, підтримували економічну блокаду Криму, тому що це було публічною показовою дією, що підтверджує несприйняття Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Микола Шапкін Показати IP 7 Серпня 2016 16:56
Це все повна маячня! Всім, хто хоч трохи обізнаний про стан справ в Криму, відомо, що татари становлять лише 10 відсотків від мешканців Криму, з яких переважна більшість цілком задоволена існуючим становищем! А щодо заяв окремих татарських демагогії на Джеппар, то очевидно, що руками українців вони намагаються задовольнити власні амбіції, головною з яких є побудова власної держави на півострові.
докерували країною Показати IP 7 Серпня 2016 18:52
Дивлюсь я на Верховну Раду і думку гадаю, чому я не снайпер, чому не стріляю! Ну немає ж там просто нормальних людей, д*біли, подонки и куча б@дей !
Степан до докерували країною Показати IP 7 Серпня 2016 20:30
Самі обирали-сьорбайте.
лучанка до докерували країною Показати IP 7 Серпня 2016 23:06
Цілком і повністю підтриму вашу думку. Ніхто і ніколи не поверне уже Крим. А з татарами ніхто не рахується.хай не мріють про це,що там щось зміниться.Крим віддали добровільно без єдиного пострілу.Тому,що біля керма усі свої люди.Та й зараз нічого не змінилося. У мене в Севастополі живе брат, він військовий нічого змінити ,на жаль ,неможна. Так, видно,Богу угодно.Щоб його повернути,почнетьс третя світова.Та з чим і з ким.Віддали атомну зброю, кому вірили? А тепер роби з нами,що хочеш.Хай має Росія Крим. Нам,що з ним, а що без нього.Тільки світло і воду даємо їм, а вони цього не цінують.
Николай Показати IP 7 Серпня 2016 18:53
Господи, какой же бред, платят всем чтобы агитировали, что все в Крыму хорошо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus