USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як українцям користуватися електронним паспортом у «Дії»: інструкція

30 Березня 2021 22:23
Міністерство та Комітет цифрової трансформації України підготували покрокову інструкцію, як користуватися електронним паспортом у застосунку «Дія».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба міністерства.

«Варіантів «не прийняти Дію» більше не буде – з 23 серпня кожна організація прийматиме цифрові паспорти в Дії. Відтепер вони на рівні закону мають таку ж юридичну силу, як і їхні пластикові чи паперові аналоги. Це ще один дуже важливий крок у побудові цифрової держави та входження в режим без паперів. Ми підготували покрокову інструкцію, як користуватися електронним паспортом у Дії», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, в інструкції в текстовому форматі та за допомогою відеороликів громадяни можуть дізнатись: як перевірити дійсність цифрових паспортів за допомогою застосунку «Дія»; як підтвердити свою особу за допомогою скануючого пристрою; як поділитися копією паспорта в «Дії»; де можна скористатися цифровим паспортом вже зараз.
У міністерстві зазначили, що за допомогою оновленого застосунку «Дія» 2.0 українці можуть отримувати доступ до своїх цифрових документів у потрібних життєвих ситуаціях у декілька кліків – при отриманні відправлення на пошті, адміністративних, фінансових, банківських послуг тощо.
Нагадаємо, 30 березня народні депутати України підтримали за основу і в цілому законопроєкт № 4355, який передбачає узаконення цифрових паспортів.

Біометричний закордонний паспорт або ID-карта в «Дії» з 23 серпня 2021 року на законодавчому рівні стануть цілковитим аналогом паперового або пластикового документів.

За даними законодавців, кількість громадян України, які користуються е-паспортами через мобільний застосунок порталу «Дія», становить близько 4 млн осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus