USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як вберегти домашніх улюбленців від наслідків феєрверку: поради ветеринарів

30 Грудня 2021 07:40
Щорічно салюти та феєрверки завдають невиправної шкоди тваринам, а інколи можуть стати причиною їх каліцтва або навіть смерті.

Фахівці Київської міської лікарні ветеринарної медицини дали поради, як вберегти домашніх тварин від наслідків святкових «вибухів», пише УНН.

«Щороку під час новорічних свят до нас звертаються десятки киян, улюбленці яких стали жертвами таких небезпечних забав. Раптові вибухи петард та феєрверків лякають тварину, вона може втекти від господаря або навіть потрапити під автомобіль», – прокоментувала директорка ветлікарні Наталія Мазур.

Фахівці стверджують, що підготувати тварину до такого стресу неможливо, раптового вибуху може злякатися навіть дресирований собака.

Піротехніка є також смертельно небезпечною для птахів, які внаслідок шоку втрачають орієнтацію у просторі, врізаються в машини, дерева, будівлі.

Спеціалісти ветклініки порадили, як захистити тварину від новорічної піротехніки:

- під час новорічних свят вигулюйте домашнього улюбленця подалі від місць масових розваг;

- за можливості гуляйте із твариною вранці або вдень: шансів, що собаку налякає салют, набагато менше;

- не відпускайте песика з повідця, навіть якщо він злякався вибуху – тримайте його міцно, спробуйте обійняти та заспокоїти;

- заздалегідь проконсультуйтеся з ветеринарним лікарем, які саме заспокійливі препарати підходять вашому улюбленцю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Грудня 2021 08:42
може просто заборонити феєрверки і петарди і не дозволяти їх продавати, а то країна бідних і безробітних, масові субсидії, а на дурощі грошей вистачає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus