USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як відбуватимуться автоперегони задля порятунку українських бійців

13 Травня 2015 15:05
На території аеропорту, що у селі Крупа, активісти із ГО «Автомайдан України» спільно із луцьким автоклубом streeter.ua організовують змагання з дрег-рейсінгу серед професіоналів та початківців.

Посмакувати швидкістю та драйвом, і, разом з тим, допомогти «воїнам світла» усі любителі активного відпочинку матимуть змогу 24 травня. Саме цієї недільної днини й стартує благодійна акція «Старт для перемоги».

Про це повідомили організатори дійства сьогодні, 13 травня, під час прес-конференції у Волинському прес-клубі.
Як пояснив координатор благодійних акцій ГО «Автомайдан України» Віталій Гнатюк, запланована акція - виключно благодійна, жодних комерційних мотивів у організаторів немає. Основною метою заходу є збір коштів для потреб бійців, які нині знаходяться на сході. Нагадаємо, окрім безпосередньо автоперегонів, у програму заходу ініціатори дійства включили українську традиційну кухню, каву, пиво, квас. А що стосується міцних алкогольних напоїв, то, зі слів заступника керівника ГО «Автомайдан України» Андрія Попика, їх не буде.

«Не буде жодних напоїв, міцніших за пиво, адже метою акції є ще й популяризація спорту, тому горілки, вина та медовухи не пропонуватимемо», - посміхається активіст.

Окрім смаколиків, до втіхи гостей автошоу, організатори пропонують показові заїзди представників мотоспорту України та Луцька. А для поціновувачів унікальних транспортних засобів - виставку спортивних та ретро-автомобілів та шоу-карі.

На «закуску» меломанам та для підняття танцювального тонусу – виступ запального українського гурту «Моторолла».

Яким чином відбуватимуться змагання

Зі слів представника автоклубу streeter.ua Владислава Оніщука, перегони відбуватимуться за наступним форматом:

Уже о 9 ранку потенційних учасники змагань реєструватимуть. Усі категорії машин ділять на групи, класифікація яких відбуватиметься згідно із об’ємом двигуна транспортного засобу.

«У цьому змаганні їх буде чотири: авто з об’ємом двигуна до 1,6 літрів; від 1,6 до 2,5 літрів; від 2,5 до 3 літрів; вище трьох літрів. Після кожного заїзду час записується і роблять підсумки. Таким чином визначають переможця в окремій групі. В основному в перегонах приймають участь ті, хто вже брав участь у подібних змаганнях раніше. Але, якщо приїхала людина нова, її обов’язково повідомляють про правила їзди на треку і правила техніки безпеки», - зазначив Владислав.

До слова, заявки на участь оформляють безпосередньо перед проведенням гонок. Попередньої реєстрації, як такої, немає.

Вартість вхідного квитка

Вхідний квиток буде вартувати 50 гривень з однієї людини, однак, дітям до 14 років дозволять відвідати автошоу безкоштовно.

«Але якщо людина зможе пожертвувати більшу суму, ніж 50 гривень, ми будемо тільки вдячні. Також видамо певну кількість безкоштовних запрошень для волонтерів, аби вони могли запросити бійців АТО з родинами», - додав активіст «Автомайдану України» Віталій Гнатюк.

Доїзд

Доїзд всіх охочих до місця події, а саме Крупівського аеропорту, здійснюватиметься з Київського майдану уже з 12 години, а останні рейси відвезуть учасників та гостей масового дійства після завершення концерту, тобто з 20 по 21 годину вечора.

Уже з 9 ранку розпочинається реєстрація учасників, тестові заїзди, налаштування звуку й тому подібні організаційні моменти.

Правоохоронці разом з активістами дбатимуть за безпеку під час проведення заходу і уникнення провокацій

«Люди з певними хвилюваннями відносяться до масових заходів. Тому за безпеку дбатимуть правоохоронці із міськвідділу міліції. До того ж працюватимуть представники ГО «Автомайдан України», яких можна буде індифікувати за яскравими жилетками. Також вони долучатимуться до прибирання і облаштування території», - зазначив координатор благодійних акцій ГО «Автомайдан України» Віталій Гнатюк.

Власники транспортних засобів матимуть змогу «оздобити» їх унікальними патріотичними наклейками

Організатори запевняють, що під час події буде працювати ініціативна група, яка буде обклеювати транспортні засоби усіх охочих патріотичними цікавими та унікальними наліпками.

А що велосипедисти? У перегонах матимуть змогу взяти й вони!

Якщо буде ініціативна група любителів велоспорту, то організатори заходу обіцяють любителям «двоколісних коників» створити усі умови для того, аби вони могли також прийняти участь у перегонах.

«Це все можна організувати спонтанно, створити умови й провести такий захід. Благо, що креативу нам вистачає», - щиро посміхаються хлопці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Андрій Показати IP 13 Травня 2015 15:51
оооо___ооо круто...... люди гинуть їх хоронять а ось це б*дло тільки те і знає що влаштовувати концерти.
Ірина до Андрій Показати IP 14 Травня 2015 12:56
А ви, Андрію, взагалі уважно прочитали текст повідомлення??? про мету заходу ви прочитали ? Чи ви - волинський меценат, який особисто одягни-взули-нагодували не один війський підрозділ? чи оплатили лікування пораненому? чи допомогли сім'ям військових? Якщо так, то велика вам повага. Але маю великі сумніви щодо цього, бо така людина ніколи б не висловлювалась так про волентерів.
Ігор Показати IP 13 Травня 2015 15:53
Бондарук Олег майбутній депутат, респект, цілуемо обнімаємо, ваша команда підтримки!!!
Петя Показати IP 13 Травня 2015 16:09
Драг рейсінг і фініш в Донецьку о це буде правельно.
Андрій Показати IP 13 Травня 2015 17:27
а що то за вискочки біля бондарука? нехай їдуть на схід, а Олега залишити тут, бо він супер управлінець!
луч Показати IP 13 Травня 2015 21:12
шо за дурні пости про всіх на фронт. Життя мусить бути і в тилу бо поки є тил є передова, це взаємоповязані речі.
спостерігач Показати IP 14 Травня 2015 10:17
Агов мега супер круті коментатори... Ви бл*я що робите для підтримки наших хлопців на сході???? Окрім своїх тупих коментів....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus