USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як «Волинь» з глядачами на трибунах та без футболістів з COVID-19 вилітала з Кубка України. Фоторепортаж

17 Вересня 2020 08:30
У «Волині» – знову спалах коронавірусу – саме така інформація з’явилася зі стану лучан перед кубковою грою з «Прикарпаттям». Цього разу, за повідомленнями ЗМІ, в клубі захворіли вісім футболістів і п’ять осіб з персоналу. Одразу ж після цього заговорили про перенесення матчу найближчого туру Першої ліги з «Нивою».

Натомість про перенесення кубкової гри з «Прикарпаттям» жодної інформації не було. До того ж у клубі повідомили, що гра відбудеться з вболівальниками на трибунах, щоправда, лише з 25% наповненістю стадіону.

Поки «Волинь» рахувала футболістів, які зможуть зіграти в Кубку, «Прикарпаття» підсилили два «ексволиняни» Ростислав Волошинович та Ярослав Конкольняк. Цікаво, що ще раніше до прикарпатців приєднався Сергій Мелінишин, який також свого часу виступав за «Волинь». А місце на тренерському містку зайняв тренер «Волині U-19» у минулому сезоні Руслан Мостовий. Він одразу ж кинув у бій колишніх «волинян», виставивши їх у стартовому складі, щоправда, Конкольняк отримав пошкодження на передматчевй розминці, тож не вийшов у старті.
Попри спалах COVID-19 в клубі, Василь Сачко також виставив доволі боєздатний склад: на чолі з каптаном Сергієм Сімініним грали Леванідов, Чачуа, Протасов та Цюпа. На лаві для запасних здебільшого була молодь з «Волині-2».
Старт поєдинку виявився доволі спокійним, однак м’ячем трішки більше володіли гості. Саме івано-франківці створили перший небезпечний момент у матчі – Андрій Вацеба, замикаючи простріл партнера, влучив у стійку воріт Леванідова. Натомість «Волинь» відповіла моментом Чачуа, щоправда, він виявився не таким небезпечним, адже удар хавбека заблокували захисники.
А на 29 хвилині «Прикарпаття» відкрило рахунок. Гравець прикарпатців, скидаючи головою м’яч після подачі партнера, влучив у Сергія Сімініна. Арбітр розгледів гру рукою в капітана «Волині» та вказав на одинадцять метрів. До точки підійшов Роман Барчук, який впевнено розвів Леванідова та м’яч по різних кутах.

До кінця тайму команди обмінялися моментами, але так і не забили. «Прикарпаття» могло збільшувати рахунок зі штрафного, але Леванідов здійснив класний сейв, витягнувши мяч з-під поперечини. Натомість удару головою «волинянина» Войтіховського після подачі зі штрафного трішки не вистачило точності. Саме після моменту захисника арбітр сигналізував про перерву, тож молодий футболіст, похиливши голову, разом з партнерами попрямував у роздягальню.
У другому таймі після проведених замін «Волинь» заграла жвавіше, але моментів від цього не побільшало. Лише в середині тайму Сімінін продемонстрував лідерські якості та пробив по воротах Піцана, але м’яч рикошетом від захисника пролетів над поперечиною.
У «Прикарпаття» ж після контратаки міг забивати Кузьмин, але пробив прямо в руки Леванідову.

Найвищої напруги атмосфера в матчі досягла на 88 хвилині, коли після подачі Сімініна головою пробивав молодий нападник Кобзар. Футболісти «Волині» одразу ж побігли до арбітра, сигналізуючи про руку в гравця «Прикарпаття» після удару свого футболіста, проте замість того, щоб вказати на точку, той показав жовту Шаповалу за суперечку.
У підсумку, «Волинь» не змогла забити та перевести гру в овертайм, покинувши Кубок України вже на першому для себе етапі. Для «хрестоносців» ця поразка стала другою в трьох стартових іграх. Вболівальникам, які прийшли на трибуни, залишається лише очікувати якнайшвидшого одужання футболістів та персоналу «Волині», аби ті перервали серію без перемог.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus