USD 39.63 40.00
  • USD 39.63 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Як волинянам позбутись боргів за кредитами: історії жертв позик*

2 Листопада 2022 10:02
Пандемічна криза, російсько-українська війна, проблеми зі здоров’ям, втрата роботи чи закриття бізнесу – часто позика стає єдиним виходом для багатьох українців. Однак що робити, якщо життєві обставини не покращуються, а сума боргу росте шаленими темпами? Давайте розберемося із цим питанням разом з фахівцями Юридичної компанії «Звільнимо».

Враховуючи сучасну нестабільну ситуацію, прострочені кредитні зобов’язання можуть виникнути в кожного, хто підписав договір із банком або мікрофінансовою організацією (МФО).

У зв’язку зі збільшенням частки невиплачених кредитів, що негативно впливає на загальну економічну ситуацію, ще 2019 року в Україні ухвалили закон про списання боргів за кредитами. Завдяки цьому українці можуть оголосити себе неплатоспроможними.

Цей закон передбачає процедуру звільнення від заборгованості перед банками та МФО. За цим законом працюють, зокрема, фахівці юридичної компанії «Звільнимо», які за понад три роки допомогли тисячам українців позбутися боргів і почати життя з чистого аркуша.

ЯК УСЕ ПРАЦЮЄ?

Для повного списання боргів, відповідно до закону, фізична особа має відповідати основним умовам:

- мати непосильний борг перед банками;

- не витрачати великі суми за останній рік (не продавати житло, не купувати автомобіль або не робити інші платежі на суму від 195 тисяч гривень);

- мати офіційний дохід у розмірі менш ніж 50 тисяч гривень на місяць (якщо громадянин отримує 50 тисяч гривень, то має довести, що витрачає таку ж суму щомісяця);

- не мати можливості платити за усіма кредитами.

Своєю чергою, для оголошення банкрутства потрібно пройти наступні етапи:

- кваліфікація боржника;

- збір документів;

- надсилання документів до суду;

- суд.

Справа може закінчитися або реструктуризацією боргу, або його повним списанням. Реструктуризацію застосовують тоді, коли в боржника є великий офіційний дохід і майно. Повне списання – якщо в боржника немає доходу та майна, яке може підпадати під так звану ліквідаційну масу для задоволення потреб кредиторів.

На всіх етапах (від проведення аналізу ситуації, збору необхідних документів до ведення справи в суді) українці, які потрапили в боргову яму, можуть звернутися по кваліфіковану допомогу до юристів компанії «Звільнимо».

КІЛЬКА ФАКТІВ ПРО «ЗВІЛЬНИМО»

Юристи компанії співпрацюють не з колекторами та МФО, а з представниками банків, до того ж, тільки під час судових засідань.

На жаль, на ринку є компанії, які використовують прогалини в законодавстві й домовляються з колекторами, аби останні протягом певного часу просто не турбували їх клієнтів. Таким чином боржники потрапляють у пастку.

Фахівці «Звільнимо» одними з перших в Україні почали надавати послугу, як-от банкрутство фізичної особи.

Максимальна сума боргу, яку юристи допомогли списати одній людині, становить 15 мільйонів гривень. А найкоротша їхня справа тривала два з половиною місяці.

У компанії працюють близько 25 досвідчених юристів.
ІСТОРІЇ КЛІЄНТІВ

№ 1

«Я – одинока мати. Сама виховую неповнолітню дитину. Так сталося, що батько дитини не визнав батьківства і не платить аліментів. Допомоги від держави я не отримую.

Перший кредит взяла перед пологами на ремонт у дитячій кімнаті та придбання необхідних для дитини меблів і речей. Це було у 2007 році. Його я успішно закрила.

Ланцюг негативних подій вніс свої корективи в моє життя. Як тільки я народила дитину, тяжко захворів мій батько. Через хвороби він переніс кілька операцій, ампутацію кінцівки, інвалідність, а згодом діабетичну кому. Він помер 2012 року. На все, зрозуміло, потрібні були чималі кошти.

Через рік, у 2013-му, – нова біда. Моя мама хворіла, лікувалася. Одного разу вона втратила свідомість, після чого ми дізналися про страшний діагноз і термінову необхідність оперативного втручання на серці. Операцію потрібно було робити негайно в Києві. За лічені години необхідно було зібрати близько восьми тисяч доларів.

Родичів, які могли б допомогти, в мене немає. Позичити достатню суму також ніде не вдалося, тому я знову змушена була звернутися до банків. Позики, яку відповідно до мого доходу та соціального становища мені могли надати, не вистачало.

Я віддала все, що можна було, до ломбарду та звернулася до мікрофінансових організацій.

Маму прооперували. Вдалося врятувати її життя. Проте, звісно, вона змушена постійно приймати життєво необхідні дорогі ліки. Водночас потрібно було сплачувати кредитні зобов’язання.

Я намагалася зберегти позитивну кредитну історію й боялася стикнутися з колекторами, тому брала нові кредитні зобов’язання, перекредитовувалася в інших банках і МФО, підписувала договори реструктуризації, сподіваючись, що обов’язково впораюся.

Восени 2020 року, коли все потихеньку почало налагоджуватися, я захворіла на коронавірус. Понад два місяці перебувала на лікарняному. Мені затримували виплату лікарняних коштів, і невеликі суми МФО, які попередньо мені вдавалося сплачувати, обросли величезними відсотками, штрафами й пенею. Усі свої доходи я витрачала на сплату пені, а борги все одно росли.

Зараз я – банкрут. Я звільнилася від боргів і нарешті розпочинаю життя заново».

Судове провадження тут.

№ 2

«Моя кредитна історія розпочалася з дрібних кредитів, які я змушений був брати для оплати комунальних послуг, продуктів харчування, ліків та інших потреб, які не можу назвати розкішшю. Мені вдавалося уникати простроченої заборгованості до настання війни в Україні.

Після отримання поранення під час виконання службових обов’язків у зоні АТО, потрапляння в реанімацію, хвороби я був змушений звільнитися з лав Збройних сил України за станом здоров’я. Всі виплати, які надала мені держава при звільненні, було витрачено на лікування.

Як виявилося, кредитори вперто брехали, а потім нещадно збільшували відсотки. Телефонували, погрожували, змушували оформлювати кредити в інших організаціях, аби погасити заборгованість перед ними. Не витримавши тиску, бідності, я погодився оформити кредит в інших макрофінансових організаціях…

Згодом зрозумів, що не можу виплачувати шалені відсотки та штрафні санкції. Я опинився в борговій ямі…

Нині чекаю на рішення суду».

Провадження тут.

№ 3

«Спершу ми з дружиною планували витратити кошти на ремонт квартири. Згодом вирішили придбати власне житло, адже мешкали у квартирі мами. Проте не вийшло.

Трагедія в сім’ї брата моєї дружини різко змінила всі плани. Її брат потрапив у аварію, тому ми були змушені матеріально його підтримувати, адже були єдиним джерелом допомоги для нього. Коштів потрібно було чимало. Ми позичали гроші у знайомих, брали кредити в банках, поступово грузнучи в боргах.

У липні 2020 року наш старший син пішов в армію. Частину коштів скеровували йому на допомогу. Зросли борги за комунальні та квартплату.

Я постійно звертався до банків із пропозицією перекредитації, але мені відмовляли у зв’язку з наявністю заборгованості. Заробітної плати не вистачало, а борги надзвичайно швидко росли.

Восени 2020 року я зрозумів, що вже не в змозі виплачувати кредити. Додому почали навідуватися так звані юристи. Телефонували представники банків із погрозами. Життя стало нестерпним…

Зараз я вже банкрут і звільнився від боргів».

Провадження тут.

КОНТАКТИ

Якщо у вас є проблеми з боргами, вам телефонують колектори, а ви не маєте змоги платити за кредитами, звертайтеся до юридичної компанії «Звільнимо»:

- https://www.facebook.com/zvilnymo/;

- https://zvilnymo.com.ua;

- https://t.me/zvilnymo_ua;

- https://www.tiktok.com/@zvilnymo.com.ua;

- 0 800 33 2636.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Звіробій Показати IP 3 Листопада 2022 09:52
А чи підлягають списанню борги зі сплати податків,штрафів за порушення митних правил в цій процедурі банкрутства і наскільки це реально зробити?
Nazar Показати IP 1 Грудня 2022 18:21
Почав навчання в онлайн курсі на сервісі scorector com щоб позбутися своїх боргів і вже на самому початку навчання дізнався для себе багато корисної інформації, якої раніше не знав. Курс порекомендував мій хороший знайомий у якого вже повністю вийшло позбутися боргів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus