USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Як Волиньрада планує підтримувати сільгоспвиробників у наступні роки

2 Листопада 2022 20:52
Понад 35 мільйонів гривень планують передбачити на розвиток аграрного сектору Волині, а саме фермерських господарств та одноосібників.

Члени постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин 2 листопада проаналізували проєкт програми розвитку агропромислового комплексу області на 2023-2026 роки, пише Волиньрада.

Зазначалося, що підтримка одноосібників та фермерських господарств в межах регіональної програми за попередній період дала відчутні результати. В області вдалося суттєво розширити напрямок тепличних господарств, наростити у приватних домогосподарствах поголів’я великої рогатої худоби, а також суттєво поліпшити селекцію ВРХ завдяки штучному осіменінню. Окрім того, за 2 останніх роки створено більше 70 особистих фермерських господарств, які наповнюють місцеві бюджети.

На наступні чотири роки комплексна програма розвитку агропромислового комплексу передбачає дотації з обласного бюджету на закупівлю якісного насіннєвого матеріалу для одноосібників, які обробляють до 50 га землі; вирощування молодняка великої рогатої худоби; створення громадських пасовищ; а також безвідсоткові поворотні кредити до 100 тис. грн власникам особистих селянських господарств на створення або розвиток бізнесу.

Загальний кошторис програми підтримки агровиробників становить понад 35 мільйонів гривень, з яких майже 34,5 мільйонів – кошти обласного бюджету, решта – місцевих скарбниць.

Читати ще: Більше тисячі волинських аграріїв отримали доступні кредити на понад 3 млрд грн

Депутати підтримали проєкт програми і рекомендували його до схвалення сесією обласної ради.

Окрім того, члени комісії підтримали звернення Івано-Франківської обласної ради до центральних органів влади щодо вирішення проблем з експортом сільськогосподарської продукції. Депутати ініціюють створення так званих «зелених коридорів», просять прискорити проходження митних процедур для експорту сільськогосподарської продукції, а також організувати додаткові логістичні шляхи для експорту сільськогосподарської продукції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus