USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як волинських школярів вчитимуть моралі

11 Червня 2014 12:15
З наступного навчального року школярів області вчитимуть трішки по-іншому. Волинська обласна рада прийняла рішення про введення до шкільної програми та обов’язкове вивчення предметів морально-духовного спрямування.

Про це повідомив під час 26-ї позачергової сесії облради сьогодні, 11 червня, депутат облради Олександр Пирожик.

З його слів, у 2013-2014 навчальному році спостерігається тенденція до зменшення таких дисциплін. Зокрема, спостерігають такий спад у Луцьку, де дисциплінами на тему моральності охоплено лише 20 % учнів.

«А тим часом ми повинні навчати дітей морально-етичної та християнської етики. Скоєння правопорушення неповнолітніх – прямо пропорційне їхньому духовному вихованню. Діти роблять злочини через незнання», - підкреслив він.

Ініціативу збільшити кількість годин для викладання таких дисциплін народні обранці у більшості підтримали.

До слова, у Міносвіти нещодавно відмовилися підручників Табачника для 4-7 класів, в яких було чимало помилок і був практично відсутній український зміст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вчителька Показати IP 11 Червня 2014 15:56
От хай депутати прийдуть і покажуть, як треба такі уроки проводити, так би мовити, власним прикладом
Марина Показати IP 11 Червня 2014 19:00
Хочуть зобов'язати вивчати курс "Основи християнської етики"? Хто буде читати і як? У класі є діти різних віросповідань. І за рахунок чого їх вводити? За рахунок варіативної частини, яка і так не є достатньо великою щоб задовольнити бажання усіх учнів? У школах є виховні години для духовно-морального виховання. Цього досить. Далі нехай підключаються батьки, які і так не вельми займаються вихованням своїх чад, а спихнули все на школу (не всі!).
Л-А до Марина Показати IP 16 Липня 2014 11:24
Цікаво в якій це школі так дуже вчителі займаються вихованням дітей. На мою думку якщо вчителі (особливо молодших класів) освітню програму і виконують, то вихованням дітей в школі ніхто не займається. Немає у вчителів підходу до цих маленьких дітей. А тому рахую, що обласна рада прийняла дуже мудре рішення. Якщо не вчитель то можливо духівник вкладе щось добре в душі цих дітей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus