USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Як волинським шахтарям стати незалежними від держави

16 Січня 2015 19:00
На Волині обговорюють проект стратегії розвитку області Волинь-2020. В розділ з стратегічних напрямків підвищення енергоефективності регіону пропонують включити варіанти альтернативного розвитку вугільної галузі.

Зокрема, голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик запропонував розглянути можливість втілення на Волині інвестиційних проектів, згідно з якими з волинського вугілля можна було б виробляти дизпаливо, мазут та електроенергію.

«Так ми змогли б використати залишки вугілля в нашому Львівсько-Волинському басейні. І тут ми можемо не залежати від держави. Бо інвестори купують вугілля», - розмірковував він.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ХТО НИЩИТЬ ВУГІЛЬНУ ГАЛУЗЬ ВОЛИНІ

Однак поки такий варіант залишається на рівні домислів. Волинським шахтарям наразі несолодко. Нагадаємо, волинські шахти, згідно з чинним держбюджетом, прийнятим наприкінці 2014 року, приречені: діючі шахти закриваються, а довгобуд-шахта №10 не має фінансування на добудову в 2015 році.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДЕВ'ЯТУ ШАХТУ ТАКИ ЗАКРИЮТЬ? ДОКУМЕНТИ

Це викликало хвилю протестів серед волинських шахтарів. Вони вдавалися до мітингів, перекриття доріг. Навіть домовилися про зустріч з Міністром, однак остаточних відповідей не отримали.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ЗНОВУ ПЕРЕКРИЛИ ДОРОГУ: ШАХТАРСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ

А наступного дня – 14 січня - представники ініціативної групи шахтарів були присутні на захисті програми «Волиньвугілля» у заступника Міністра палива та енергетики Юрія Зюкова. Винесені такі попередні рішення:

1) шахту № 1 «Нововолинська» переведуть у 3 групу у 2015 році;

2) шахта №9 «Нововолинська» надалі працюватиме;

3) шахта «Бужанська» надалі працюватиме (існування шахти № 9 і «Бужанська» залежатиме від майбутнього рівня видобутку вугілля);

4) шахта №10 «Нововолинська» буде профінансована.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Штефан, Луцьк Показати IP 16 Січня 2015 19:08
А ось за це спасибі щире шахтарське та низький уклін владі нашій- очільникам Волині та гірничого Нововолинська!
Штефан, Луцьк (він ж до Штефан, Луцьк Показати IP 17 Січня 2015 10:49
Це не я написав. Я проти місцевої влади у Нововолинську та проти очільників Волині, як і проти Гунчика та Сапожнікова. Їхнє місце у смітнику історії! Вже не вперше хтось пише під моїм ніком.
Корінний лучанин до Штефан, Луцьк Показати IP 17 Січня 2015 10:50
"Штефан, Луцьк 13 Січня 2015 16:12 відповісти + 15 - 3 То що, кожен українець своїм горбом повинен підтримуівати збиткові шахти без вугілля, шоб шахтарі ні за що великі зарплати отримували? " ЦЕ Я НАГАДАВ ВАШІ ТРОЛІ! чОМУ тролі? Та тому, що немає у вас логічної позиції. Оскільки я читав новини та коментарі на сайті , то одразі це у вічі кинулось що писали раніше і тролите зараз! СМІХ ТА ГОДІ!
дідо до Корінний лучанин Показати IP 17 Січня 2015 17:00
у того штефана з луцька мабуть роздвоєння особистості-то він(чи вона,чи воно) то прославляє мера Віктора Сапожникова, то ганить губернатора Володимира Гунчика потім знову славить Сапожннікова та дякує йому. Автору (авторці) треба або пити менше, або закусувати добре!
Аналітік Показати IP 16 Січня 2015 22:29
Гунчик - космос
Аналітику Показати IP 17 Січня 2015 11:06
Не згідний, що Гунчик - це "космос". Гунчик - це комсомол: безвідповідальність, відсутність стратегічного мислення, сподівання на допомогу зверху та безмірна слухняність перед хазяїном. Все зробить, аби тільки з посади не вигнав.
Корінний лучанин до Аналітику Показати IP 17 Січня 2015 11:21
РЕПЛІКА. Тут справа в тому, що Петро ОЛЕКСІЙОИЧ створює свою СІМ'Ю на зразок сімї Янека і такі люди із компартійним минулим йому потрібні( бо сам був таким). Ви ж чули, що говорив Порошенко про Гунчика на ТЕАТРАЛЬНОМУ майдані у Луцьку під час виборчої кампанії , що "це чесна людина і я його знаю по роботі в КОРПОРАЦІЇ "БОГДАН". А який є Гунчик насправді - це всім достеменно відомо! Виборіці ж його не обирали, бо у нас якась "дивна" демократія в УКРАЇНІ - це загравання із народом.
Анатоль- до Корінний лучанин Показати IP 17 Січня 2015 17:04
Ваша правда, шановна Наталія Семенівна Камишнікова!
Анонім Показати IP 17 Січня 2015 12:15
Вугілля треба якісне давати,щоб без породи...тоді все буде добре.
Корінний лучанин Показати IP 17 Січня 2015 14:01
Скоро всіх незадоволених у Нововолинську мобілізують в армію,після чого у місті наступить спокій та благодать ,всі, нарешті ,зрозуміють, що теке справжні європнйські реформи,який мудрий та далекоглядний пре"єр Яценюк, і як то добре для міста позакривати збиткові шахти.
Корінний лучанин до Корінний лучанин Показати IP 17 Січня 2015 17:46
ТИ знову строчиш тролі під моїм ніком, подібно як клон ШТЕФАН, Луцьк! Що найнявся у тролісти за окрему плату? Якщо подобається, то постав цифру! Відмінність в тому, що я дійсно Корінний лучанин і цим горжусь, що живу в Луцьку.
Корінний лучанин,Ште до Корінний лучанин Показати IP 17 Січня 2015 18:35
То ти строчиш під моїм ніком. Я горжусь, що живу в Україні!
Корінний лучанин до Корінний лучанин,Ште Показати IP 17 Січня 2015 20:04
На сайті я вже давно підписуюсь під своїм ніком ! І подібного ХАМСТВА до цього не помічав від інших користувачів , до появи тебе "розумного".Зрозумів ХАМЕЛЕОНЕ. Крім гордості ,треба іще ЕЛЕМЕНТАРНУ СОВІСТЬ МАТИ, а вона в тебе відсутня. Це для тебе однаково, що в чужу кишеню залізти.
дідо до Корінний лучанин Показати IP 17 Січня 2015 21:17
зареєстрйся на сайті-і буде тобі щастся й радість!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus