USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як витримує конкуренцію Павлівський пивзавод. ІНТЕРВ’Ю

18 Травня 2014 12:37
Ще декілька років тому павлавські пивовари бідкалися, що непросто реалізувати продукцію. Тепер, на щастя, ситуація змінилася завдяки новим умовам, що посприяли розвитку бізнесу. Про це розповів директор ТзОВ «Павлівський пивзавод» Юрій Пікута, - повідомляє «Волинь-нова».

Проїжджати через це селище і не скуштувати напоїв місцевих виробників — все одно, що бути в Римі і не бачити Папи Римського. Завдяки не тільки пиву, а й воді, які завоювали український ринок, Павлівку, що в Іваничівському районі, знають далеко за межами Волині.

— У структурі підприємства, крім пивзаводу, товариства з обмеженою відповідальністю «Йоданка» та «Солод», — каже керівник.

ЯКЩО НА ПИВО, ТО ВАМ — У ПАВЛІВКУ!

Донедавна заводчани засівали поля ячменем, аби мати власну сировину для солоду. Але стара солодовня була надто енергозатратною, тому вигідніше купувати готовий продукт. Спершу замовляли його в Каневі на Черкащині, в Мукачевому на Закарпатті, Бузьку на Львівщині. Згодом знайшли партнерів у білоруському Іваново. Тамтешнє підприємство збудували німці за європейськими стандартами. Його продукція доступна за ціною, а якість її не гірша від найкращої, зокрема виробленої у Чехії.

Ще один важливий складник для виготовлення пива — хміль — везуть у Павлівку з Житомирщини. Він гранульований, у вакуумних упаковках, завдяки чому зберігається альфа-кислота, а це вкрай важливо для пива.

— Його смак на 50 відсотків залежить від води, — відкриває секрети своєї продукції Юрій Пікута. — У Павлівці вона хорошої якості. З неї видаляємо тільки залізо, а мінерали та інші поживні речовини зберігаємо стовідсотково. Цьому посприяла реконструкція цехів, старі трубопроводи замінили нержавіючими. Чимало залежить і від санітарної обробки. Там, де виробляється хмільний напій, має бути чисто, як у реанімації. Та найголовніша умова – совість пивовара.

ТУТ ЩЕ ГРАФ ЧАЦЬКИЙ ВАРИВ ХМІЛЬНИЙ НАПІЙ

На Павлівському пивзаводі працюють чотири майстри, які мають солідний досвід роботи. Напевно, додає їм натхнення й особлива аура, що тут панує. Адже це підприємство згадується ще в часи Австро-Угорщини. На початку минулого століття пиво варив тут граф Чацький і відправляв його у Варшаву!

— Як витримуєте конкуренцію на ринку, де завдяки потужній рекламі представлено чимало відомих марок? — запитую директора.

— Були часи, коли доводилося буквально пробивати нашу продукцію, — пригадує він. – Тоді важив кожний літр, який продавали. Але згодом вдалося налагодити постачання пива в Крим. Тепер любителі хмільного напою цінують його. Бо зрозуміли, що це «живий» продукт, який виготовляємо за спеціальною технологією. Він має вибродити при певних температурах і нормальному тиску. В ньому лише натуральні складники, корисні для організму. Тому додаткова реклама нам уже не потрібна. Хоча за обсягами виробництва ми не конкуруємо з іншими підприємствами.

Попит на сезонний напій збільшується влітку. Нині продукція павлівських пивоварів становить лише 1,7 відсотка від обсягів реалізації на українському ринку. Звичайно, можна було б збільшити цей сегмент. Для цього потрібно нарощувати виробничі потужності з допомогою доступних кредитів. Але навіть тепер, коли в економіці кризова ситуація, заводчани не сидять склавши руки, а міркують над тим, як розширити підвальні приміщення, де придбати для розброджування пива нові ємкості, одна з яких коштує 180 тисяч гривень. Це дало б змогу збільшити продаж пінного напою тоді, коли на нього найбільший попит.

Зараз на підприємстві за зміну можуть розлити до 20 тонн пива, яке випускають у скляних пляшках. Його реалізують у майже 1200 торговельних точках Волині та Львівщини. Невдовзі хмільний напій із Павлівки продаватимуть і на Рівненщині. Його відпускають і на розлив, але в небагатьох місцях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ага Показати IP 18 Травня 2014 14:43
павлівськеееее...ням ням)
Юрист Показати IP 18 Травня 2014 21:08
Павлівське пиво - супер!!!
Ігор Показати IP 18 Травня 2014 21:37
Павлівське пиво в бутилках, так собі... можна сказати - на любителя. Але, розливне, в барі в самому селищі Павлівка - просто СУПЕРОВЕ!!!! Не знаю як так, але розливне Павлівське в місцевому барі (прям біля заводу) - в рази відрізняється від того що продається в пляшках...
Сашко Показати IP 15 Квітня 2016 08:05
Існує два вида пива. Павлівське і все остальне...
Вова Показати IP 25 Червня 2016 11:16
коментар було видалено
Іван Показати IP 10 Липня 2016 21:29
Одне з найліпшеньких

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus