USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як зареєструвати переобладнаний на газ автомобіль

4 Серпня 2016 22:59
Сьогодні все більш актуальним для автовласників стає використання газового типу палива, що є порівняно недороговартісною альтернативою традиційному пальному. Нещодавній ажіотаж на встановлення газового обладнання на автомобілі також пов’язаний з законопроектом № 4683, поданим до Верховної Ради України 17 червня, який у випадку прийняття ускладнить процедуру такого встановлення. Про це інформує Регіональний сервісний центр МВС у Волинській області.

Однак, у будь-якому випадку встановлення вигідного газобалонного обладнання потребує в подальшому певного алгоритму дій з перереєстрації транспортного засобу.

За станом на сьогодні перереєстрація транспортних засобів у зв’язку з встановленням газобалонного обладнання відбувається за старими правилами, що подані нижче.

Наголосимо, що обов’язковість перереєстрації у цьому разі передбачена Порядком державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 7.09.1998 № 1388.

Особливої уваги потребує тема тих суб'єктів, які мають право встановлювати газобалонне обладнання (нагадуємо: самостійне встановлення такого обладнання заборонене). Відтак такими суб`єктами є ті, котрі провадять господарську діяльність з переобладнання п'яти і більше транспортних засобів протягом року та мають свідоцтво про погодження конструкції транспортного засобу на відповідний вид переобладнання.

Отож по завершенні встановлення газового обладнання Вам необхідно звернутись до одного з територіальних сервісних центрів для внесення відповідних змін до технічної документації автомобіля. Необхідність такого звернення пояснюється тим, що при цьому змінюється вага авто та тип палива, на якому автомобіль може працювати.

Звертаємо Вашу увагу на документи, при наявності яких Ви зможете здійснити перереєстрацію транспортного засобу:

- заява відповідної форми (при собі мати паспорт та ідентифікаційний код);

- акт приймання-передачі транспортного засобу переобладнаного для роботи на відповідному виді палива;

- свідоцтво про погодження конструкції;

- акт технічної експертизи (крім переобладнаних автобусів) або сертифікат відповідності конструкції переобладнаного транспортного засобу умовам (вимогам), викладеним у документі про погодження переобладнання.

Також важливо пам`ятати, що Вам слід здійснити перереєстрацію протягом 10 днів з дня встановлення газобалонного обладнання. Переобладнання вважатиметься завершеним, коли власник автотранспорту отримає нове свідоцтво про реєстрацію із зазначенням особливостей конструкції транспортного засобу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus