USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як змінилися ціни на житло в Луцьку

12 Вересня 2014 17:17
До Волині «військовий» попит не дійшов, ціни продажу в умовних одиницях не змінювалися. Зате ця одиниця дійсно умовна: її вартість у гривні не дорівнює ринковому курсу долара, а спеціально розраховується. Квадрат у Луцьку коштує близько тисячі умовних одиниць, - повідомляє Vsemisto.info.

У нас мало хто отримує дохід у валюті, тому ціни перераховують: множать на курс початку серпня, потім ділять на нинішній. В результаті отримують на руки, наприклад, 24 тисяч умовних одиниць замість 30 тисяч.

Кому терміново треба продати, погоджуються навіть на курс 8,6 гривні за долар. Орендою частіше цікавляться, ніж приїжджають і живуть. Господарі за такими орендарями не женуться.

У Луцьку були випадки, коли донеччани відмовлялися платити господарям, мотивуючи, що вони біженці, і їм треба допомагати.

Насправді люди допомагають біженцям, хто чим може. Ріелтори, наприклад, беруть менше за свої послуги (замість 50% місячної плати), а то й взагалі шукають квартири безкоштовно. Ті, хто погоджується здати житло, не проти зіграти на підвищення.

За серпень ціни на оренду підросли на 10-15%. У Луцьку однокімнатну можна знайти за 2 тисячі гривень, трикімнатну в новобудові площею 110 метрів квадратних - за 7,5 тисячі гривень. В передмісті – дешевше: зняти однокімнатну можна за 800-1000 гривень, двокімнатну –

за 1-1,2 тисячі гривень.

Середня ціна на однокімнатні квартири:

Продаж:

З 30 тисяч ціна впала до 24 тисяч у.о за останній місяць.

Оренда:

З 1,8 тисяч ціна збільшилась до 2 тисяч гривень за останній місяць.

Середня ціна на двокімнатні квартири:

Продаж:

З 46-52 тисяч ціна впала до 36-40 тисяч у.о за останній місяць.

Оренда:

З 2,3 тисяч ціна збільшилась до 2,7 тисячі гривень за останній місяць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus