USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

З пекла - в рідні обійми. Як зустрічали Героїв у Володимирі-Волинському

1 Квітня 2015 08:56
102 військових першого артилерійсько-ракетного дивізіону 14-ої бригади, які повертаються додому на демобілізацію, сьогодні о пів на другу ночі зустріли у Володимирі-Волинському. Вітали захисників квітами, повітряними кульками, солодощами та вигуками «Дякуємо».

До місця дислокації 14-ої бригади у княже місто бійців привіз потяг «Київ-Львів». І, не дивлячись на пізню годину, зустрічати Героїв війни прийшли кілька десятків небайдужих мешканців міста і, звичайно ж, рідні та друзі вояків. А ще бійці 14-ої бригади, які зустрічали своїх побратимів.

За плечима цих мужніх солдатів - сотні, а той тисячі кілометрів доріг Донбасу. Останні чотири місяці бійці весь час були на передовій в Луганській області в найгарячіших точках протистояння таких як Щастя. На Волинь дивізіон повернувся без втрат.

Вони можуть з гордістю дивитися в очі кожному, адже виконали свій священний обов’язок і боронили Україну від кремлівського ворога. І ось після усіх незгод війни вони пригортають найрідніших: хто коханих дружин, а хто дівчат, своїх сивочолих батьків та радісних дітей.

Дочекалася з війни чоловіка Олега Собчука його дружина Діна, яка з дня на день готується вдруге стати мамою.

«Олега мобілізували 11 квітня минулого року. Він двічі був в АТО, служив у різних місцях Донбасу, останній раз був у Старобельську. Дякувати Богу, що все добре закінчилося. Зустрічаю чоловіка з почуттями і радості, і суму. Важко через те, що одні повертаються додому живими, а інші Героями Небесного Батальйону і це ті хлопці, які віддали життя за нас, яких ти знаєш, які є близькими», - зазначає жінка.

Як тільки потяг зупинився на пероні у Володимирі-Волинському, відкрив двері і з вагонів почали виходити солдати, на весь вокзал залунало «Дякуємо».

Хлопці обнімали рідних та побратимів по службі. А декого навіть з нагоди «дембеля» полили шампанським.

Найбільш зворушливими були моменти єднання сімей. Так, Григорія Подворнюка зустрічала велика і дружня родина, а його чотирирічний син так обняв тата, що здавалося більше ніколи не випустить його з обіймів.

Від імені влади міста демобілізованих бійців привітав секретар міської ради Олег Свідерський, від духовенства Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП – протоієрей Олексій Шаран. Священик закликав присутніх та солдат хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих бійців, які віддали своє життя за мирне життя та територіальну цілісність України.

Заступник командира 14-ої бригади Олександр Голуб’єв назвав бійців ракетного дивізіону справжніми захисниками України:

«Артилеристи завжди були надійним та міцним монолітом нашої армії. Ви двічі були в зоні АТО і всі військовослужбовці, які ще тільки прибули, будуть пишатися вами. Я думаю, свій досвід, все краще ви передасте своїм наступникам. Щастя вам, здоров’я, терпіння. Бажаю вам віднайти себе у цивільному житті», - зазначив Олександр Голуб’єв.

На закінчення урочистої зустрічі всі присутні виконали гімн України. Найбільш палко та щиро його співали ті, хто щойно повернувся з війни.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus