USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У двох районах Волині бунтують проти медичної реформи

5 Квітня 2013 13:08
Мешканці селища Торчин Луцького району і Каменя-Каширського виступили проти реорганізації медичної сфери у цих населених пунктах.
Про це повідомив депутат Волинської облради Олександр Пирожик під час 18-ої сесії облради 5 квітня.
За словами обранця громади, до нього надійшли численні звернення мешканців селища Торчин Луцького району щодо необхідності скасування протиправного рішення Луцької райради від 8 лютого 2013 року «Про створення комунального заклад «Луцький райцентр первинної медико-санітарної допомоги», як такого, що прийняте з порушенням Регламенту райради, без попереднього рішення профільної комісії райради, обговорення та вивчення громадської думки, урахування потреб населення в отриманні якісної медичної допомоги.
Мовляв, 5 березня відбулися збори мешканців селища Торчин, під час якого громада висловила думку, що поспішна «медична реформа», призводить до погіршення якості надання медичних послуг, не наближає, а віддаляє їх надання пацієнту і є прихованою формою скорочення існуючої мережі медичних закладів та медперсоналу.
«Ми готові захищати свої права у дискусіях за «круглим столом», у ЗМІ, у судах і на зборах різних рівнів, а якщо не допоможе, то на вулиці актами громадської непокори, перекриваючи дороги і пікетуючи держустанови. Ми люди, а не електорат чи стадо овець», - йшлося у зверненні представників громади Торчина до Олександра Пирожика.
Окрім того, депутат повідомив, що 4 квітня 2013 року він побував на громадських зборах щодо «медичної реформи» в Камені-Каширському. І там ситуація виявилася аналогічною. Практично одностайно присутні на зборах висловилися за призупинення дії рішення райради щодо реорганізації медичної сфери в районі, принаймні до кінця року, - як такого, що не враховує їх інтересів і не підкріплено фінансово.
Окрім того, Олександр Пирожик зазначив, що його подивував той факт, що відразу після завершення зборів їх організатор – підприємець Вероніка Романович – ще не встигла дібратися до свого робочого місця, як у її торговому закладі вже з’явилися представники Податкової служби, які вирішили провести позапланову перевірку – під приводом обстеження закладу щодо імовірних порушень в оплаті праці його працівникам. Податківці так поспішали, що аж «забули» прихопити з собою 3-ого члена комісії, надісланої для проведення обстеження, тож комісія намагалася здійснити його неправомірно.
Зважаючи на це, обранець громади попрохав із ситуацією розібратися голову Волинської ОДА Бориса Клімчука і прокурора Волинської області Андрія Параку. «Прошу перевірити наведені мною факти і надати мені інформацію щодо правомірності винесених райрадами рішень, а також дати оцінку діям працівників податкової служби у Камені-Каширському, бо в мене склалося враження, що їх дії були безпосередньо пов’язані з тим, що підприємець Вероніка Романович наважилася відстоювати інтереси місцевої громади в «медичному» питанні», - зазначив Олександр Пирожик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus