USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Які автомобілі найбільше купували в Україні у 2013 році

30 Грудня 2013 14:14
Найбільшу частку авторинку України за січень-листопад зайняли автомобілі українського виробництва - 14,5% всього ринку. Найпопулярнішою моделлю, виробленою та реалізованою в Україні, став ЗАЗ-Сенс. Про це повідомляє Асоціація «Укравтопром», - інформує delo.ua.

За 11 місяців на українському авторинку було зареєстровано 196,28 тисячі продажів нових легкових автомобілів. Аналіз структури продажів за країною походження проданих автомобілів показав, що найбільша частка, 14,5%, належить автомобілям, виготовленим на українських підприємствах. Найпопулярнішою моделлю, виробленою та реалізованою в Україні, став ЗАЗ-Сенс - 6,59 тис. продажів.

На 2% меншу частку зайняли автомобілі, виготовлені в Росії. Незважаючи на те що найпопулярнішим російським брендом на нашому ринку залишається ВАЗ, бестселером серед моделей виробництва російських заводів став пітерський Hyundai Accent (5,8 тисячі проданих машин).

Автомобілі з заводів Німеччини зайняли 11% первинного ринку нових легкових авто. Лідером серед моделей, виготовлених на території ФРН і реалізованих в Україні, став Ford Focus - 2,98 тисячі машин.

Автомобілям, зробленим в Японії, свою перевагу віддали 10,6% покупців. Найпопулярніший на українському ринку «японець» - Toyota RAV-4 (2,61 тис. проданих авто).

Замикає ТОП-5 країн-виробників на українському ринку легкових автомобілів з показником 9,5% Китай. Geely CK виявилася найбільш затребуваною китайською моделлю у вітчизняних автолюбителів. Результат цієї моделі за січень-листопад - 4,7 тисячі проданих авто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus