USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Які країни найчастіше наймають українських заробітчан. Інфографіка

14 Березня 2020 22:37
Європейські країни конкурують за українських робітників. Найбільше українських трудових мігрантів хочуть бачити у Чехії та Німеччині. Також серед лідерів Словаччина, Ізраїль та Польща. Найбільша заробітна плата в Ізраїлі та Німеччині 66,7 тис грн та 49 тис відповідно.

Дефіцит робочої сили в Німеччині становить 1,2−1,5 млн осіб. Це підштовхнуло німецьку владу ухвалити закон, що дозволяє місцевим компаніям підбирати і брати на роботу персонал із будь-якої країни світу, пріоритету для громадян Німеччини і ЄС вже не буде. Закон набуває чинності з березня 2020 року, пише Gzeta.ua.

За рахунок більш високих доходів Німеччина може залучити українських заробітчан, що нині працюють у Польщі, Чехії та інших країнах Центральної та Східної Європи.

Також Німеччина, Чехія і Польща спрощують умови працевлаштування, збільшують квоти і зарплати.

Так, у Польщі з 2020 року на 15% підвищено рівень мінімальної оплати праці - майже до 600 євро — і обнулено 18% прибутковий податок для молоді до 26 років. А у Чехії квота на працевлаштування українців була збільшена вдвічі - до 40 тис. осіб, також спрощено схему отримання дворічних робочих віз.

Найпопулярнішими пошуковими запитами українців щодо вакансій за кордоном є робота офіціантом та водієм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Європеєць Показати IP 14 Березня 2020 22:49
Миздобули!!!
дідо Показати IP 14 Березня 2020 23:06
а в Україні ліняться працювати, тільки вимагають пільги та субсидії.
вітал Показати IP 15 Березня 2020 05:52
рівень ліні відповідає рівню оплати
Психопланетарій, Лип Показати IP 15 Березня 2020 09:19
Так. Згідний. А як у дупу когут клюнув, то позабули наші українці-заробітчани про все на світі, про великі зарплати та погнались скоріше додому в Україну (ні грошей, нічого не треба). Хоч би всі вони цих 130 українських заробітчан, що з Італії застрягли на кордоні із Словенією, були без симптомів коронавірусу, щоб не заразити своїх родичів, близьких та сусідів, бо вони зараз розбредуться по всій Україні. Якби хоча сиділи на карантині вдома, а то будуть швендятись по кафе, ресторанах, їм же треба після всього, що вони пережили поділитись новинами.
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 15 Березня 2020 09:56
Нація вічних рабів, к*злів і заробітчан! Щоби мали розбудовувати власну Державу, натомість розбудовують інші. Тільки й чуєш: А я виїду до Польщі, Німеччини... А мені по фіг воюють на Сході чи ні... Жоден палець об палець не вдарив, щоби зробити щось добре для своєї України.
Корiнний лучанин Показати IP 15 Березня 2020 16:18
" конкурують" !!!! Найцiннiшi робiтники в свiтi.' хвали мене моя губонько....."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus