USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Які наслідки від вакцини проти туберкульозу

29 Квітня 2014 13:13
16 захворювань на «дитячий» туберкульоз виявили на Волині у 2013 році. Із цієї кількості хворих 9 маленьких волинян з тих чи інших причин не отримали щеплення від недуги.

Про це стало відомо сьогодні, 29 квітня, під час прес-конференції в управлінні охорони здоров’я ОДА, приуроченої до Всесвітнього тижня імунізації.

Зі слів завідувача педіатричного відділення обласного протитуберкульозного диспансеру Людмили Кирилюк, туберкульоз – це виключно соціальна хвороба.

«Туберкульозом хворіють і багаті, й бідні, адже недуга не вибирає. Захворювання передається повітряно-крапельним шляхом. Особливо вразливими до неї є маленькі діти, до 3 річного віку і в підлітковому віці», - каже медик.

Як пояснила фахівець, на сьогодні великого поширення набув мультирезинстентний туберкульоз. Уже є випадки захворювання маленьких волинян на цю недугу. Це такий туберкульоз, при я кому туберкульозна паличка не чутлива до медикаментів першого ряду.

«Коли ми бачимо у дитини позитивне «манту» (туберкулінодіагностику), ми не можемо проводити курси профілактики та лікування. Для того, щоб захистити дітей від такої хвороби, проводять вакцинацію і ревакцинацію. Сама вакцинація не захищає від туберкульозу, але захищає від поширених форм хвороби. При інфікуванні на туберкульоз щеплені діти значно рідше хворіють на його активну форму », - стверджує лікар.

Вакцинацію вважають успішною, коли на місці введення вакцини утворився «рубчик». Коли ж його немає, виникає питання про необхідність повторно провести процедуру.

Серед ускладнення після вакцинації – виразки та підпахвові лімфаденіти (частіше траплялись при застосування данської вакцини). Для цього роблять «пробу манту», і, якщо реакція негативна, вакцинують.

Однак, медики запевняють, що при бажанні батьки чи опікуни можуть і відмовитись від щеплення. Хоча, на їх думку, робити цього не варто, адже наслідки захворювання набагато страшніші, ніж від щеплення.

Довідково:

Лімфангіт (limphangitis) - це запалення лімфатичних судин. Частіше є вторинним процесом. Якщо осередок запалення (фурункул, карбункул, флегмона, абсцес, бешиха, гідраденіт) не обмежився, інфекція може проникнути в лімфатичні судини і спричинити запалення їх стінки.

Мультирезистентний туберкульоз – найнебезпечніша форма туберкульозу, при якій мікобактерії стають стійкими (несприйнятливими) як мінімум до двох найважливіших протитуберкульозних препаратів: ізоніазиду та рифампіцину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
йося моргенштерн Показати IP 29 Квітня 2014 13:44
керівник ставленик януковича!!! але напевно дуже добре лизю*ить ПС, раз досі на посаді
123 Показати IP 29 Квітня 2014 13:50
дурак ти йося!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Знайка Показати IP 29 Квітня 2014 14:39
А де статистика скільки дітей захворіло туберкульозом внаслідок вакцинації?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus