USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Які новації в сфері онлайн-освіти готують для українських шкіл у 2021

5 Лютого 2021 19:50
Міністерство цифрової трансформації наразі розробляє цифрові продукти для освіти, щоб вчителі та учні мали безкоштовний доступ до онлайн-ресурсів. Що готують для онлайн-освіти у 2021 – у матеріалі 24 каналу.

Зокрема, вже була запущена платформа «Всеукраїнська школа онлайн» для учнів 5-11 класів. Проте цього року очікуються ще нові проєкти для школярів.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров наголошує, що вони розуміють всю важливість дистанційної освіти і готові працювати над вирішенням відповідних проблем в Україні.

"Ми обов’язково будемо адвокатами всіх вчителів, щоб всі мали можливості і рівний доступ до якісної дистанційної освіти. Без цього неможливо побудувати цифрову державу", – сказав він.

За його словами, у грудні 2020 року була запущена платформа «Всеукраїнська школа онлайн», зараз команда чекає фінансування, щоб продовжити працювати над її покращенням.

Всеукраїнська школа онлайн – це сучасний онлайн-ресурс для змішаного та дистанційного навчання учнів 5-11 класів з матеріалами, що відповідають державній програмі.

На платформі розміщено уроки з 18 основних предметів, які побудовані за принципом мікронавчання. Вони складаються з відео, конспекту, тестів. Крім того, учні можуть відслідковувати навчальний прогрес.

Незабаром планують запустити функціонал «Кабінет учителя» з можливістю запрошувати учнів до перегляду курсів, відстежувати їх навчальний прогрес та створювати власні уроки. Також розробляються мобільні додатки для пристроїв IOS та Android.

Крім того, запустили освітній курс з метою допомогти вчителям користуватися цифровими продуктами для дистанційної освіти. Він став одним з найпопулярніших на платформі – його пройшли більш як 40 тисяч вчителів.

Які новації готують для шкіл у 2021

Спільно з МОН Мінціфри працює над впровадженням елементів цифрової освіти в школах на базі уроків інформатики. Зокрема, планують навчати дітей і вчителів. Аналогічний курс запустять і в університетах.

Також зараз триває робота з впровадження швидкісного інтернету в сільській місцевості. «Ми вирішили невикористану субвенцію на освіту перенаправити на підключення шкіл до інтернету», – пояснив Федоров.

Окрім того, у бюджеті на 2021 рік закладено 500 мільйонів гривень на підключення до інтернету соціальної інфраструктури. У 2021 році хочуть підключити 6 тисяч таких об’єктів, більшість з яких – школи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 5 Лютого 2021 22:24
Брешуть
Поляк Показати IP 6 Лютого 2021 03:04
Як правильно збирати трускавкі і яблука.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus