USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Які підприємства Волині найбільше заборгували працівникам

13 Листопада 2017 14:08
Майже 23 мільйони гривень становить в області заборгованість з виплати заробітної плати працівникам на економічно активних підприємствах.

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 13 листопада.

Зі слів заступника начальника управління Держпраці в області Ігоря Кузьмінського, серед економічно активних підприємств, що боргує зарплату працівникам – ПАТ «Електротермомтерія» з боргом у 2, 982 мільйона гривень, «Волинський облавтодор» з заборгованістю за станом на 10 листопада у розмірі 2,559 мільйона. Втім, директор облавтодору запевнив, що кошти вже на рахунках і у найближчі дні заборгованість погасять.

Найбільш болючим питанням в області лишається заборгованість на підприємствах вугільної галузі. До прикладу, на шахті № 9 заборгованість із виплати зарплати становить 5,647 мільйона гривень, на шахті «Бужанська» - 5,8 мільйона, на ДП «Волиньвугілля» - 918 тисяч, «Волиньвантажтранс» - 760 тисяч, передпусковій дирекції шахти № 10 – 972 тисячі, санаторії «Шахтар» - 104 тисячі. Загалом заборгованість становить понад 14 мільйонів гривень. Тенденція повторюється впродовж років, причина заборгованості – несвоєчасність фінансування.

Протягом року рівень видобутку вугілля, зі слів голови ОДА Володимира Гунчика, знизився на 60 тисяч тонн, лава не введена в експлуатацію, тож керівництво ДП «Волиньвугілля» керує неефективно. Зниження видобутку вугілля, мовляв, означає втрату приблизно 120 мільйонів гривень.

На ДКП «Луцьктепло» заборгованість становила 1,687 мільйона через накладення арешту на рахунки підприємства та значну заборгованість на відшкодування пільг та субсидій. Нагадаємо, рахунки ДКП «Луцьктепло» заблоковані через аферу групи «Континіум», адже «фірма-прокладка» «Тепелен» цієї ж групи намагається незаконно стягнути 28 мільйонів гривень із підприємства. Зауважимо, для того, щоб опалювальний сезон не опинився під загрозою зриву, Луцька міська рада була змушена виділяти гроші з бюджету на допомогу «Луцьктеплу».

За жовтень з’явилися борги з виплати зарплати в Іваничівській центральній районній лікарні – 348 тисяч гривень, Іваничівському центрі первинної медико-санітарної допомоги – 228 тисяч, Маневицькій ЦРЛ – 204 тисячі, Волинській державній сільськогосподарсько-дослідній станції Національної академії аграрних наук – 230 тисяч, ЖКП № 1 -85 тисяч. Причини виникнення заборгованості з’ясовують. Заборгованість у Ковельській філії «Укрветсанзаводу» становить 104 тисячі гривень.

За станом на 10 листопада загальна сума заборгованості з виплати заробітних плат становить 22,725 мільйона гривень.

Ігор Кузьмінський відзначив, що з травня цього року повноцінна робота Держпраці заблокована через неможливість належного інспекційного відвідування підприємств з накладанням фінансових санкцій. Це призводить не лише до свавілля роботодавців, а й до підвищення рівня травматизму через недотримання вимог безпеки на виробництві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus