USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Які помилки найчастіше допускають волиняни у вихованні дітей

1 Червня 2018 10:33
Про те, із якими проблемами найчастіше доводиться стикатися батькам і на які тривожні сигнали варто їм звернути увагу передусім, розповіла дитячий психолог, гештальт-терапевт, спеціаліст ГО «Центр психології та психотерапії» Віта Ковальчук.

До основних труднощів батьків у процесі виховання вона зарахувала проблеми дотримання слова (послідовності), пошуку спільної мови між татом і мамою, невміння чи неможливість справлятися з різними дитячими емоціями та складні періоди сепарації, коли дитина відділяється від батьків.

«Наприклад, за наявності проблеми пошуку спільної мови у процесі виховання між татом і мамою дитина росте в «подвійних стандартах», коли в тата та мами різні вимоги. А ще дитині доводиться маніпулювати та створювати «секрети» з одним із батьків», – зазначила Віта Ковальчук і додала, що пошуку однієї лінії поведінки сприяють батьківські консультації чи консультації пари.

Читайте більше в інтерв’ю: Соцмережі, ревнощі, розлучення батьків і маніпуляції – дитячий психолог із Луцька про труднощі виховання

Психолог зауважила, що батькам варто задуматися про консультації в дитячого психолога у випадках, коли простежується різка зміна в поведінці дитини (наприклад, вона стала дуже замкнутою, мовчазною або ж плаче і не говорить чому, перестала хотіти ходити в школу чи садочок), наявні зміни в найближчому оточенні дитини (розлучення батьків, хвороба або смерть когось із рідних), були травматичні чи стресові події (ДТП, насилля чи загроза насилля), спостерігаються надмірна агресивність, невміння справлятися зі злістю, сором’язливість, замкнутість, скутість, які заважають соціалізації, страхи чи психосоматичні прояви, коли після медичного обстеження не знайдено фізіологічних причин, або відбувається вікова криза.

«А ще батьки звертаються за консультацією, коли їм важко, опускаються руки й вони не розуміють, що робити далі. Такі консультації дуже ефективні, тому що змінюють стосунки зі сторони тата чи мами, і дитина на це реагує позитивно. Так буває, наприклад, коли мама розуміє, що зривається на дитину на дитячому майданчику не через поведінку дитини, а через власний сором перед сторонніми чи тими, «хто краще знає», – зауважила гештальт-терапевт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus