USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Які українські стрічки можуть номінувати на «Оскар»

6 Вересня 2014 18:40
До участі у відборі фільму-номінанта від України у 2014 році на премію «Оскар», у категорії «фільм іноземною мовою», український Оскарівський комітет прийняв три фільми. А саме: «Плем'я» режисера Мирослава Слабошпицького, «Поводир, або квіти мають очі» режисера Олеся Саніна та «Трубач» режисера Анатолія Матешка. Про це інформує Zaxid.net.

Єдиний, з трьох прийнятих, фільм-номінант від України на премію «Оскар» оголосять 9 вересня.

«Поводир, або квіти мають очі»

Режисер: Олесь Санін. Сценаристи: Олесь Санін та Олександр Ірванець. Оператор-постановник: Сергій Михальчук. У ролях: Антон Святослав Грін, Джамала, Стас Боклан, Джефф Баррел, Олександр Кобзар, Олег Примогенов та інші.

Події фільму відбуваються на початку 1930-х років в УРСР у драматичні часи індустріалізації, колективізації, uолодомору та репресій. Американский підприємець Майкл Шемрок разом зі своїм десятирічним сином Пітером приїхав до Харкова. Тут йому запропонували хорошу роботу в обмін на те, що називатиме себе американським комуністом, який приїхав будувати тракторний завод. Так батько з сином стали частиною радянської пропаганди. У ході подій батька вбили, а малому дивом вдалось втекти від переслідувачів. В цьому йому допоміг сліпий бандурист Іван Кочерга.

В обмежений прокат картина виходить 11 вересня. 12 листопада починається всеукраїнський прокат.

«Трубач»



Режисер: Анатолій Матешко, оператор-постановник: Юрій Король, продюсер: Ольга Журженко.

У головних ролях: Льоня Шевченко, Полінка Тарасенко, Денис Капустін, Аліса Лукшина, Андрій Хромченко, Микола Матешко, Роман Дебрін. А також актори: Нона Гришаєва, Володимир Горянський, Олексій Горбунов, Римма Зюбіна, Ірма Вітковська, Юрій Радковський, Олеся Жураковська.

Фільм розповідає про юного трубача дитячого естрадно-духового оркестру Миколая Шевченка. Він не тільки талановито грає, але і пише власну музику, привертаючи увагу всесвітньо відомого музиканта Юджина Гайсина, який гастролює в місті. Це абсолютно київська історія про суперництво двох дитячих оркестрів. Все, як у дорослих - кохання, інтриги, заздрість і, звичайно, добро, яке перемагає зло.

В український прокат фільм вийшов 27 березня.

«Плем'я»



Режисер: Мирослав Слабошпицький. Оператор-постановник: Валентин Васянович. У ролях: Григорій Фесенко, Яна Новикова, Роза Бабій, Олександр Дзядевич, Ярослав Білецький, Іван Тишко, Олександр Осадчий, Олександр Сидельников.

Події фільму відбуваються в інтернаті для глухих. Єдина мова, яка існує у картині, – мова жестів: ні перекладу, ні субтитрів, ні діалогів у звичному розумінні цього слова. Це – історія кохання, не надто проста і не надто звична, але історія кохання.

Глядачі добре знають короткометражну картину Слабошпицього «Глухота», що презентувала Україну на Берлінале, а також входила до альманаху «Мудаки. Арабески», показану на «КіноЛеві». Тож ідея стрічки «Плем'я» народилася саме з цієї жорсткої історії про глухих вихованців інтернату. В своєму іноваційному фільмі-експерименті режисер віддав усі ролі непрофесійним акторам.

Фільм виходить в український прокат 11 вересня.

До слова, в Український Оскарівський комітет входять діячі вітчизняного кінематографа і кінокритики: народна артистка України Ада Роговцева, народний артист України, кінорежисер Олег Фіалко (голова Комітету), лауреат 2 технічних премій «Оскар» Анатолій Кокуш, голова Національної Спілки кінематографістів Сергій Тримбач, кінокритик, ведучий телепрограми «Аргумент-кіно» Володимир Войтенко, письменник, сценарист Андрій Курков, продюсер, президент АПУ Олексій Сєрков, продюсер, президент Асоціації АРМА-Україна Дмитро Колесников, продюсер, сценарист Ігор Савиченко.

87-я церемонія вручення премії «Оскар» відбудеться 22 лютого 2015 року в Лос-Анджелесі. Номінантів оголосять 15 січня 2015 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus