USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Якщо шахтарів не почують, на мітинги «вийдуть» й інші галузі, - Карпомиз

9 Січня 2015 11:37
Якщо до шахтарів не дослухаються, то слідом за ними почнуть підніматися представники інших галузей: лісівники, педагоги, медики. Вважає голова Федерації профспілок Волинської області Іван Карпомиз. 5 січня, незважаючи на день народження, Іван Іванович не лише приймав особисті вітання, а й вирішував комплекс заходів, спрямованих на вирішення проблем шахтарів. Про це інформує Волинська газета.

– Треба розуміти, що на рівні області всі засоби збереження шахт №1 і 9, а також добудови новітньої вугільної копальні №10, - фактично вичерпані, – констатує профспілковий лідер Волині. – Усі звернення надіслано, мітинги проведено, тепер має бути відповідне рішення уряду Арсенія Яценюка. Але яким воно буде і коли, ні шахтарі, ні місцева влада, ні профспілки не знають. Пригадуєте, як 23 грудня в Києві майже 13 тисяч профспілкових активістів разом із афганцями та чорнобильцями проводили мітинги біля стін Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України? Ми ж озвучували цілком конкретні проблеми та пропонували логічні шляхи їх вирішення! Але, на превеликий жаль, до людей ніхто з урядовців на зустріч так і не вийшов. Сказали, що представники чи то Кабміну, чи то профільного міністерства енергетики та вугільної промисловості поспілкуються зі страйкарями в Жовтневому палаці. Але й там ніхто не з’явився: ні Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, ні міністр Володимир Демчишин… Тому підстав для оптимізму - дуже мало.

Окрім цього, Іван Карпомиз акцентував: нещодавно я побував у Нововолинську. На конференції зібрався не лише профспілки шахтарів, але й інші працівники галузі. Головою теркому знову обрано Юрія Калістратова. У присутності голови центрального комітету профспілки Віктора Штурманова відбулася гостра та предметна розмова. Люди висувають цілком справедливі вимоги, і в центральних органів влади немає іншого виходу, ніж дослухатися до аргументів шахтарів та піти назустріч. Інакше слідом за гірниками почнуть підніматися представники інших галузей: лісівники, педагоги, медики…

Відтак січень буде гарячим не лише для шахтарів. І не лише в Нововолинську… Ситуація вимагає негайного втручання на рівні Президента України Петра Порошенка та Голови Верховної Ради Володимира Гройсмана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКІ ШАХТАРІ ГОТУЮТЬ БАГАТОЛЮДНУ АКЦІЮ В КИЄВІ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
ШАХТАР Показати IP 9 Січня 2015 11:54
Волинськи шахти-приречені на закриття!
робочий до ШАХТАР Показати IP 9 Січня 2015 12:09
А Карпомиз втрачає ліві (і праві) ДОХОДИ, тому і возбухає. Всім відомо як "ВИКОРИСТОВУЮТЬСЯ" гроші профспілками - один раз в рік новорічний подарунок за 10грн, а де решта ГРОШЕЙ?!
Луцьк до робочий Показати IP 10 Січня 2015 10:12
Не вірте тим федерастам профспілковим - це як опозиція на майдані - лише гальмуватимуть ваш поступ, а потім зрадять. Одразу женіть від себе різних депутатів і начальників. І не чекайте прийняття рішення урядом (це такі ж неоліберали і чинитимуть так же, як і тетчер)! Легше хворобу попередити, аніж потім лікувати.
цікаво Показати IP 9 Січня 2015 11:58
????????. Ну, б*я, приймав вітання. Як президент великої держави. І з чим же його вітали, зі страйком шахтарів? Данилюк постарів, всохся, зморщився, а розуму так і не набрався. Не так давно ця газетка трохи не так писала про Карпомиза. Але все правильно - ніс по вітру. А що останні роки вирішував Карпомиз, крім того, що ходив на оперативні наради в ОДА і заглядав в рот так званим губернаторам і торгував нерухомістю?
дідо Показати IP 9 Січня 2015 12:03
Вітаємо пана Івана Карпомиза з Днем нароження! Дякуємо за його батьківську турботу про гірку долю простих трударів Волині!
ВОНО Показати IP 9 Січня 2015 12:21
проблеми простонароддя в тому шо воно абсолютно неорганізоване. Коли дістало одних інші сидять дома і чекають, а чим це закінчиться? Коли *життя по новому* приходить до них вже *попєредники * сидять і чекають! А от прокурори,судді і прочі депутат дружні на диво тому і процвітають
Юрій до ВОНО Показати IP 9 Січня 2015 12:42
Погоджуюсь на всі 100%
МИ до ВОНО Показати IP 9 Січня 2015 16:37
В них давно своя каста і кубло і мали вони простий народ у...!!! Вони лише використовують людей для "революцій", війн за своє благо, а потім такі Лапіни і продовжують "справи" своїх батьків і тої всієї банди!!!
Петро Показати IP 9 Січня 2015 12:39
Ох, як 70 річному Карпомизу ще хочеться походити в ОДА і "покерувати" ...
Павло до Петро Показати IP 9 Січня 2015 12:42
Мабуть у профспілковому кориті багато смачного
Юрій Показати IP 9 Січня 2015 12:41
Ооо, обізвався головна нероба Волині... Чоловіче до вас в мене лише одне питання, що вашою організацією було зроблено для боротьби на Волині з однією з найнижчих зарплат по Україні??? Які були проведені зустрічі з бізнесом, переговорні моменти, методи впливу які були проведені зустрічі з працівниками, мітинги, забастовки??? Ви взагалі щось робите?
лучани Показати IP 9 Січня 2015 12:48
Карпомиз вчепився у посаду, бо дає йому мільйони. Свою злочинну бездіяльність або діяльність хоче прикрити державними проблемами та перевести стрілки на уряд.
ірина Показати IP 9 Січня 2015 12:55
Про що може говорити профспілка, тим паче 40-60 річні керівники. Нажилися добре за профспілкові внески. кого захистили, коли звільняли з роботи, давали собі і "близьким" до себе путівки в санаторії, в радянські часи поїздили за кордон. сиділи б мовчки, не позорилися.
Вася до ірина Показати IP 9 Січня 2015 13:36
хороший приклад Луцьктепло, коли профспілка стала неугодна континіумському керівництву державного підприємства, тоді голову профкому звільнили і УВАГА тут вершина блюзнірства - зробили ЗЛОДІЙКОЮ і КАЗНОКРАДКОЮ на відміну від *честних* мільйонера Кирика та психопато-клептоманки Козачек. Поставили свого пацана і все стало прекрастно - для них звичайно, а порушення законодавства? а суд доказав це порушення ? звичайно НІ, адже судді теж гроші мішками рахують і для них злодіїї свої люди, а не злодії небезпечні злочинці
іриНІ до ірина Показати IP 9 Січня 2015 16:34
А що ти підеш права працюючих відстоювати? Строчити лише вмієш, а як країну грабують і гроші відмивають - то таке ви не бачите, а лише бла-бла і іншим кістки перемивати, а самі палець о палець... Бандюки епрст...
Гриша Котовський Показати IP 9 Січня 2015 14:38
"Якщо шахтарів не почують, на мітинги «вийдуть» й інші галузі, - Карпомиз". І поведе їх, звичайно, борець за добробут трудящих Іван Карпомиз. Іван - єдиний екземпляр з того радянського мотлоху, з тих уламків, які залишилися після тричі проклятого більшовизму, і ще бовтається при владі. Сімдесятидвохрічний раритет КПРС, який вже 10 років мочиться в штани. Це той, хто на початку 90-х виступав на Замковій площі на нашвидкоруч облаштованій імпровізованій сцені з відкритих бортів вантажного автомобіля. Лякав людей вязницями, Сибіром, переконував, що радянська влада непереможна - з червоною, як в кнура, піною на губах. Хоч усе вже дихало на ладан. Ніякі вітри його не зачепили, і навіть сьогодні він вважає, що мешкає в колгоспі "Тупик комунізму".
йван до Гриша Котовський Показати IP 9 Січня 2015 15:10
ну гриша ти попав у саму точку...
профком до Гриша Котовський Показати IP 9 Січня 2015 16:27
Ну то веди ти, захищай права працюючих, а то язиком тут молоти кожен гаразд!:)
Українка Показати IP 9 Січня 2015 16:03
Українська "влада" (банда) домовилася про закупівлю вугілля з Австралії, ЮАР і т.д. Відмивати бабло будуть ... А українські шахти і народ в дупі їм...думають, що ми вже зовсім барани безрогі...
школа комунізму Показати IP 9 Січня 2015 16:10
"Радянські профспілки - школа комунізму" : КПСС так трудящих вчила і переконувала, що профспілка їх захищає. Чи змінилось щось після "демонтажу" КПСС і розпаду СС? - Практично нічого, хіба що назви: були обкоми, стали обласні ради профспілки. Можливо ще щось дріб"язкове. А от головні захисники залишились ті ж самі: 65 -75-річні бабусі й дідусі захищають і сьогодні. Вони вже й самі не пам"ятають кого і як вони захищають, але крісел тримаються. Попили, погуляли, по...... за людські гроші на широку ногу. Здавалось, можна вже й приділити увагу заслуженому відпочинку. Ні! - захищають....... В цивілізованому світі профспілки є. Але члени профспіки платять там профспілкові внески не за новорічний подарунок, а за захист їхніх прав. Чи можливо це у нас і як цього досягти? - Можливо! Школа комунізму повинна припинити своє існування, а її профактивістів відправити подальше. Створити незалежні профспілки на чолі з молодими ініціативними людьми, які будуть працювати, а не догоджати роботодавцям і думати про те, щоб ті сприяли їхньому довічному перебуванню на виборній посаді.
профкурс до школа комунізму Показати IP 9 Січня 2015 16:26
"Молоді і ініциативні" зараз повально у ВР і різні ради пруть, а чиїсь права захищати і безоплатно зараз не будуть! Які ви наївні...
Анонім до профкурс Показати IP 9 Січня 2015 20:34
"повально у ВР пруть", ибо приняв присягу в ВР уже обеспечивают себе пожизненную весьма нехилую пенсию.
профам до профкурс Показати IP 11 Січня 2015 11:17
Ті, що "повально пруть", - новим профспілкам не потрібні. Потрібні люди з трудових колективів, які знають проблеми колективу, виробництва, а не ті, які "працюють" за правилом: язик сховав - робоче місце прибране. Профі прабабусь і прадідусів негайно на пенсію!
факт Показати IP 9 Січня 2015 16:24
"Генпрокуратура порахувала збитки від закупівель вугілля з ПАР. Україна в результаті складання контракту директором держпідприємства "Укрінтеренерго" Володимиром Зіневичем із поставок вугілля з Південно-Африканської Республіки (ПАР) зазнала збитків у розмірі більше 846 млн гривень. Про це повідомив перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Святослав Лаганяк." Після такого, у цивілізованих країнах, голова Кабміну йде у відставку, бо це його підлеглий у міністерстві! А в нас що? Чого "європейський" голова Кабміну мовчить?:) От звідки все йде і ніколи в нас не буде правової держави!!!
Степан Показати IP 9 Січня 2015 16:30
Безнаказаність .... за порушення Законів . Тому і бардак такий в нас на Україні !
Іван Показати IP 9 Січня 2015 17:03
Під помаранчевими знаменами Бондар привів в профспілки перефарбованого комуняку Карпомиза, але Головенець Галина виграла в нього суд і пішла з гордо піднятою головою. Так поступають люди, які поважають себе. ЖІНКА!!! А прийшов полішук Іван і ніхто його не може викурити. І Головенець на законній основі не звільнив місця. ПАСТУХ!!! НАЙМИТ в краватці!!!
наркодиспансер Показати IP 9 Січня 2015 20:17
АЛКОГОЛІК
Про Карпомиза Показати IP 9 Січня 2015 22:57
Лише заїкнувся невдаха Карпомиз про підтримку шахтарів ,як його всіляка анонімна падлюка обхизала,облаяла,оббріхала ,облила брудом. Це примітивна та підла технологія компрометації будь-яких лідерів,що погоджуються у той чи інший спосіб підтримати шахтарський та протестний рух в Україні,відбити будь- яке бажання займати та декларувати свою громадянську позицію.Як на мене, у цій непростій ситуації, в яку потрапили нововолинські гірники ,їм не завадить підтримка будь- яких профспілкових чи партійних активістів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus